Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkte dubbelmördaren tvekade – tyckte om läraren

Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN
18-årige eleven är häktad misstänkt för två mord.

Den 18-årige eleven tvekade. Men eftersom läraren redan hade sett honom med vapen kunde han ”lika gärna genomföra” dådet. 

Enligt Aftonbladet visar övervakningsbilder att han satt på toaletten i tio minuter innan attacken.

Han tyckte om läraren som han senare dödade, enligt uppgifter till både Expressen och Aftonbladet. Det var också skälet till att han tvekade. 

Den eftermiddagen dödades två lärare på skolan. 18-åringen har medgett han är gärningsperson och hans advokat Anders Elison har vid upprepade tillfällen sagt att hans klient ”ångrar” det han gjort. 

Enligt uppgift hade han en hammare, yxa och en kniv på sig när han strax innan 17 gick in på Malmö Latin och vidare mot toaletten. Det var också där han blev påkommen med vapen i hand av en lärare. 

Väntade utanför toalettdörr

Enligt Expressens uppgifter, som Aftonbladet också rapporterat, resonerade han att han ”lika gärna” kunde genomföra dådet eftersom läraren sett honom bryta mot knivlagen. 

Han ställde sig utanför toalettdörren bredvid och väntade på att läraren han tidigare mött skulle öppna. 

Efter dådet larmade 18-åringen själv polisen och en knapp halvtimme efter mordet greps han av polis. Han är nu häktad misstänkt för två mord. 

Något motiv har inte av polis kommunicerats utåt. Men han advokat har sagt att det har funnits en ”triggerpunkter”. 

– Att det blev som det blev och exakt varför, det vill jag inte gå in på. Men jag kan säga att det fanns inget hat eller någon ovilja mot att det blev just de här två kvinnorna.SE MER: 

Mönstren bakom skoldåden: "Kan urskilja tre huvudtyper"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.