Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta våldtäkter på stor musikfestival i Finland

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Polisen utreder två misstänkta våldtäkter på Ruisrock-festivalen i Finland.

Våldtäkterna ska ha inträffat vid toaletterna på festivalområdet.

Ett av brottsoffren är en minderårig flicka.

Polisen i Finland utreder två misstänkta våldtäkter på Ruisrock-festivalen. De misstänkta våldtäkterna ska ha inträffat under lördagskvällen vid toaletterna på festivalområdet, skriver finska tidningen Iltalehti. 

Ett av de två brottsoffren är en minderårig flicka. Enligt Iltalehti har polisen ännu inte gripit någon och inte heller hört brottsoffren, eftersom att brottsoffrens berusning inledningsvis försvårat utredningen.

En anmälan om sexuellt ofredande har även rapporterats under festivalen. Ofredandet ska ha ägt rum framför en av scenerna på festivalområdet.

Finlands äldsta rockfestival

Ruisrock-festivalen arrangeras under tre dagar i Runsala folkpark i Åbo i sydvästra Finland. Förra året besökte 95 000 personer festivalen. Festivalen är Finlands äldsta rockfestival som anordnats årligen i 46 år.

Svenska Icona Pop och Seinabo Sey uppträdde på festivalen under fredagen och i dag, söndag, är den sista festivaldagen. Flera internationella artister gästade även festivalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.