Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkta rånaren gick i fällan – tog emot väska i Malmö

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Polisen gillrade en fälla för att komma åt rånarna.
Foto: BILDBYRÅN

Rånarna försökte pressa mannen på 150 000 kronor. 

I stället gick de rakt i polisens fälla och tog emot en väska fylld med tidningar och skrivarpapper. 

Nu åtalas en man för försök till grov utpressning, grovt hot och övergrepp i rättssak.

Det var i mitten av oktober förra året som två gärningsmän trängde sig i en lägenhet i Malmö. Mannen i bostaden hotades med bland annat ett vapenliknande föremål och knivskars i huvudet. Även en kvinna i lägenheten hotades. 

Gärningsmännen fick med sig en klocka, men eftersom mannen inte hade några pengar i lägenheten bestämdes det att han skulle få en vecka på sig att ordna fram 150 000 kronor, enligt åtalet. 

Mannen fick dock bara ihop 37 000 kronor – vilket enligt förundersökningen ska ha godtagits med löfte om att han inte skulle öppna verksamhet på en specifik gata i Malmö. 

Det bestämdes även att mannen skulle lägga pengarna i en väska, som skulle kastas ut från balkongen. 

Fyllde väskan med tidningspapper

Mannen gick dock till polisstationen efter intrånget i lägenheten, vilket gjorde att polisen var väl förberedda när pengarna skulle överlämnas. Det var också polisen som fyllde den väska med tidningar och skrivarpapper som kastades ner från balkongen och som strax efter hämtades upp av en enligt förundersökningen ”yngling iklädd mörka kläder med huva uppfälld som är hårt åtdragen runt huvudet”. 

Ynglingen greps i närheten tillsammans med en medgärningsman – som åklagaren menar är en av männen som gjorde intrånget i lägenheten. Den andra gärningsmannen från lägenheten beskrivs i stämningsansökan som ”okänd”. 

Mannen som misstänks ha varit med vid både rånet i lägenheten och upphämtningen av väskan åtalas nu för försök till grov utpressning, grovt hot och övergrepp i rättssak. 

Hans försvarare, advokat Douglas Norking, vill inte kommentera.  

15 bränder på kort tid: ”Det kan inträffa igen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.