Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta mördarens semesterliv i paradiset

Sedan i måndags bor den mordmisstänkta småbarnsmamman i en semesterby någon timmes bilfärd söder om Bangkok.Foto: Alex Ljungdahl
Två dagar efter att hon släppts fri reste kvinnan på semester. Foto: Harald Henschien
Till Aftonbladet sa kvinnan efter att hon hade släppts på fri fot att det inte fanns några planer på att resa utomlands.Foto: Alex Ljungdahl
Kvinnan är misstänkt för att ha mördat sin pappa och försökt att mörda sin mamma i föräldrarnas sommarstuga i Arboga. Foto: Per Karlsson

Här vilar den mordmisstänkta 41-åringen ut på en semesterresort efter gripandet och uppmärksamheten.

Två dagar efter att hon släppts fri reste kvinnan, som inte har reseförbud, till Thailand med familjen - där har de njutit av middagar och bad.

Men hennes mordmisstänkte pojkvän följde inte med när 41-åringen lämnade landet.

Sedan i måndags bor den mordmisstänkta småbarnsmamman i en semesterby någon timmes bilfärd söder om Bangkok.

Hon och tre familjemedlemmar hyr en stor villa med pool. Enligt åklagaren är kvinnan fortfarande misstänkt för att ha mördat sin pappa och försökt att mörda sin mamma i föräldrarnas sommarstuga i Arboga den 3 augusti, men misstankarna var inte så starka att de skulle ha räckt för en häktning.

41-åringen och hennes sambo, som först greps skäligen misstänkta för dådet släpptes på fri fot i fredags.

Till Aftonbladet sa kvinnan efter att hon hade släppts på fri fot att det inte fanns några planer på att resa utomlands.

– Nej, det kommer vi inte, men vart vi ska är lite ovisst, sa hon till tidningen.

 

LÄS MER: Bil söks i jakten på Arbogamördaren

Var på väg när hon greps

Två dagar senare tog hon med sig tre familjemedlemmar och reste till Thailand.

Det var även dit hon var på väg när hon greps på Arlanda en vecka tidigare. Då uppgavs resan ha varit planerad i flera månader.

Kvinnan ska ha frågat sin advokat och även polisen om hon tilläts resa, enligt uppgift till Expressen. Den mordmisstänkte pojkvännen är asylsökande från Afghanistan och han följde inte med på resan.

41-åringen och hennes familjemedlemmar har rest till en avskild semesterby i Thailand.

Där är det lågsäsong och 41-åringen och hennes familj är de enda turisterna. Under veckan har de kunnat bada helt själva i poolen på förmiddagarna för att sedan ta en flakmoped in till närliggande ort några kilometer bort för att äta middag. Familjen har också handlat bland annat ett sexpack med 1,5 liters Cola Zero, vatten och stora påsar med proviant till semesterhuset.

Villan ska vara bokad för flera veckors vistelse och familjen planerar, enligt uppgift, att stanna där en längre tid.

Den misstänkta kvinnan har avböjt att ge kommentarer.

Kammaråklagare Johan Fahlander vill inte kommentera om han känner till den misstänkta 41-åringens Thailandsresa.

 

LÄS MER: Arbogaänkan skyddas av hemlig styrka

Inget reseförbud utfärdat

Han konstaterar bara att hon är i sin fulla rätt att flyga var hon vill.

– Det har inte utfärdats något reseförbud eller någon annan typ av tvångsmedel, säger åklagaren till Expressens Johan Ronge.

Fahlander vill inte säga om det kan vara negativt för utredningen att kvinnan lämnat landet.

– Jag kan bara konstatera att det inte finns något lagligt hinder för dem att lämna landet. Det är ett faktum och en del av spelreglerna.

Hur kändes det, som åklagare, när du fattade beslutet om att det inte fanns tillräcklig bevisning för att begära dem häktade och hävde anhållandena?

– Det är mer ett konstaterande. Att det inte finns tillräckliga skäl att begära någon häktad. Man måste vara lojal mot den myndighetsutövning man har och fatta korrekta beslut.

"Är helt irrelevanta"

Kan du säga något om vad som gör dem intressanta i utredningen? Handlar det om teknisk bevisning, förhörsuppgifter eller bara att hon verkar ha varit inblandad i många konstigheter?

– Om det finns konstigheter är en omständighet som är helt irrelevant när jag prövar om en person ska vara misstänkt på någon nivå. Det handlar om vad utredningen ger vid hand i det här fallet. En serietjuv ska inte dömas på halvtaskig bevisning bara för att han tidigare har dömts för stölder.

Det var inte så att man tittade på hennes historik, såg drunkningen av hennes make och sexfilmen med de asylsökande killarna, och tänkte att det här är en intressant person som verkar ha haft en turbulent tillvaro?

– Jag kan inte svara på vad polisen har kikat på. De gör spaningsarbetet och arbetar väl med olika upplysningar som de försöker tolka. Initialt är allt väldigt diffust. Men den frågan får du nog ställa till polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.