Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta mördaren hade bråkat med offret

Hon rastade hundarna under en morgonpromenad vid hemmet. Några timmar senare misstänks kvinnan i 20-årsåldern ha mördat och styckat den unga kvinnan.Foto: Lisa Mattisson Exp
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.Foto: Christian Gustafsson
En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för det råa brottet och två män i 20-årsåldern är misstänkta för medhjälp till mord.
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med. Foto: Lisa Mattisson
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med.Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.Foto: Lisa Mattisson
1 / 8

Hon rastade hundarna under en morgonpromenad vid hemmet.

Några timmar senare misstänks hon ha mördat och styckat den unga kvinnan.

– Kroppen hittades i delar och var illa tilltygad, säger Mats Nylén, presstalesperson på Örebropolisen.

Nu avslöjar polisen att föremålet som användes vid styckmordet är vanliga ”hemma-redskap”, skriver Nerikes Allehanda.

Polisen har tagit flera föremål i beslag som tros ha använts vid styckmordet av den unga kvinnan. Föremålen, som har lämnats in för analys vid Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, är enligt polisen sådana som finns att hitta i ett "vanligt hem”.

–Ja, det är väl föremål som man normalt har hemma om man bor på landet eller om man bor i lägenhet. Men jag kan inte säga vilka typer av föremål det handlar om, säger Göran Schwartz, tillförordnad chef vid tekniska roteln hos Örebropolisen, till NA.

Motionsspår och motocrossbanor går kors och tvärs i det populära sommargröna fritidsområdet Hällabrottet utanför Kumla. Det är mycket människor som cyklar, rider, promenerar eller springer på de skyltade stigarna.

Här hittades den unga kvinnan styckmördad i onsdags förra veckan.

En kvinna i 20-årsåldern är nu häktad misstänkt för det råa brottet. Hon är bekant med offret sedan tidigare och har enligt uppgift till Expressen vid tidigare tillfälle bråkat med den unga kvinnan.

"En trevlig hästtjej"

Men det är ingen i den misstänkta kvinnans bekantskapskrets som kan förstå de nuvarande brottsanklagelserna.

-Det är en fullt normal och trevlig tjej. Det här är ingenting som jag kunde tro när jag träffade henne, sa en kvinna till Expressen i helgen.

Den misstänkta kvinnan beskrivs som "en trevlig hästtjej" som bodde tillsammans med sin expojkvän, två hästar, hundar och katter i ett hus på landet utanför Kumla.

På sociala medier tonar en bild av en vanlig tjej fram som gillar att festa, fixar i hemmet, umgås med familj och vänner och visar gulliga foton på sina djur.

Knackade på

På morgonen samma dag som mordet hälsade hon glatt på en granne då hon var ute och rastade sina hundar. Vid lunchtid samma dag hade hon lämnat hemmet.

-Jag var där och knackade på för att fråga om jag kunde låna hennes hästtransport men då var det ingen hemma, säger en granne.

I samband med häktningen i söndags erkände kvinnan misshandel och vållande till annans död.

Två män i 20-årsåldern, båda bekanta med den misstänkta kvinnan, har suttit anhållna misstänkta för medhjälp till mord. En av männen är nu häktad, misstankarna har dock sänkts till grovt skyddande av brottsling. Den andra mannen är släppt, men det kvarstår fortfarande vissa misstankar mot honom enligt polisen.

Fler fordon beslagtagna

Polisen söker nu igenom ett antal fordon och bostäder i jakt på bland annat DNA, blodspår, kläder och andra föremål som kan kopplas till brottet.

-Flera andra platser är intressanta för utredningen, det rör sig om platser där de misstänkta bor, arbetar och rör sig. Flera fordon ska ha beslagtagits, säger Mats Nylén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.