Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkta kvinnans förlåt-brev till grannen

Gert Lindgren, 43, mördades i sitt hem.

Foto: PRIVAT
Efteråt skrev 29-åringen ett ångerfullt brev: "Jag vill i alla fall be om ursäkt för det jag har gjort mot er när jag stal pengar från er."

Bostaden i Ställdalen där Gert Lindgren hittades död.

Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
Samma dag som hon misstänks ha mördat mannen i Ställdalen gjorde hon flera nya inlägg och publicerade bilder.
Polisen skickades till platsen, en lägenhet i den lilla orten Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun norr om Örebro. Foto: Google maps

Hon misstänks ha mördat sjukpensionären Gert Lindgren, 43, utanför Kopparberg.

Sedan tidigare är kvinnan dömd för att ha lurat till sig tusentals kronor i kontanter genom en falsk lägenhet på Blocket. Hon har också stulit pengar från en tidigare granne.

Efteråt skrev 29-åringen ett ångerfullt brev: "Jag vill i alla fall be om ursäkt för det jag har gjort mot er när jag stal pengar från er."

Larmet om det misstänkta mordet i Ställdalen utanför Kopparberg, kom in via 112 till polis och räddningstjänst tidigt på kvällen den 11 mars – exakt en vecka sedan. Det var den 29-åriga kvinnan själv som ringde och berättade att hon hade dödat en man – sjukpensionären Gert Lindgren, 43.

– Hon förnekar brott och bestrider ansvar, dels på grund av nödvärn, dels på grund av bristande uppsåt, säger försvararen Torben Setterlund.

Ännu är mycket av vad som skedde i lägenheten på eftermiddagen den 11 mars höljt i dunkel. Men samma dag som det misstänkta mordet på Gert Lindgren skedde, lade kvinnan ut intima bilder på sig själv på en känd blogg.

Offrets mamma Aleidy Dahlberg berättade i går om sin sorg och sina tankar efter det som har hänt:

– Jag misstänker att han har blivit knivhuggen. Jag har inte en aning om varför. Han slogs aldrig själv. Han var lite för snäll och blev utnyttjad.

Var det en kniv inblandad?

– Jag har inga kommentarer till det för närvarande, säger advokat Torben Setterlund.

Den mordmisstänkta kvinnan är inte ostraffad, utan har ett brottsligt förflutet. Däremot är hon inte, såvitt känt, dömd för några våldsbrott.

Lade ut falsk lägenhet på Blocket

Så sent som i maj förra året dömdes hon till villkorlig dom för bedrägeri efter att ha annonserat ut en falsk lägenhet i Hallunda i södra Stockholm på säljsajten Blocket för 10 000 kronor i månaden. Genom annonsen gav kvinnan sken av att bostaden verkligen existerade – och på så sätt fick hon en person att förskottsbetala hyra, 7 000 kronor. Kvinnan förklarade uthyrningen med att hon köpt villa i Täby – och inte längre var i behov av lägenheten i Hallunda.

Men efter att hyresgästen gjort förskottsbetalningen och ville få tillgång till lägenhetsnycklarna, började problemen. Samtidigt ville kvinnan att hyresgästen skulle sätta in ytterligare 3 000 kronor på hennes konto – men denne vägrade.

Den 4 november 2015 kom polisanmälan in om misstänkt för bedrägeri med hjälp av internet alternativt penningtvättsbrott in till polisen efter annonsen på Blocket. Hon åtalades i april förra året, misstänkt för bedrägeri.

Den 12 maj kom domen och kvinnan dömdes till villkorlig dom och dagsböter.

Grannen: "Sa att hon hade glömt sitt snus inne hos oss"

Det är inte enda gången som den misstänkta mördaren hamnat i klammeri med rättvisan. För sex år sedan polisanmäldes hon efter att ha stulit pengar från en granne – som berättade i polisförhör:

"Våran granne har stulit 1300 :- ut min plånbok. Vi var alla grannar samlade på gården och hon sa att hon hade glömt sitt snus inne hos oss och skulle bara gå in för att hämta det. En stund senare upptäckte vi att pengarna var borta."

I ett brev till den bestulna familjen, erkände kvinnan att hon hade stulit pengarna: "Anledningen till att jag stal ifrån er var att jag ville härifrån (ni båda vet ju hur jag har det), men sen när jag väl hade pengar till biljett så kunde jag inte...Just för att det var era pengar. Jag ångrar mig extremt mycket för det jag gjort, och hoppas att ni en dag kan förlåta mig, men jag förstår om ni inte gör det!"

Den 7 september samma år kom tingsrättsdomen: villkorlig dom och dagsböter.

Har ni pratat något om den här tidigare brottsligheten?

– Det vill jag inte kommentera, säger advokat Torben Setterlund. För närvarande vill jag inte kommentera någonting utöver det jag redan har sagt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!