Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkta hallickens kontroll över kvinnan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I maj genomförde polisen ”Insats torsk” och grep ett antal misstänkta sexköpare, inklusive tv-profilen Paolo Roberto.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Den 26-årige mannen misstänks för människohandel och grovt koppleri, och har flera gånger försökt bli släppt från häktet.
En av de misstänkta hallickarna poserar bredbent framför dyra bilar.
En av de misstänkta hallickarna.

I maj genomförde polisen ”Insats torsk” och grep ett antal misstänkta sexköpare, inklusive tv-profilen Paolo Roberto. 

Insatsen kopplas till en härva av människohandel, och bland annat en 26-årig man som misstänks ha agerat hallick sitter häktad. 

Han ska ha förstört minst en av kvinnornas pass för att hon inte skulle kunna lämna Sverige, enligt misstankarna.

I mitten av maj slog polisen till mot en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm. Flera misstänkta sexköpare greps, bland annat tv-profilen Paolo Roberto. 

Någon vecka senare greps två rumänska män – 26 respektive 30 år gamla – då de försökte lämna landet. Och i början av juni greps en 24-årig rumänsk kvinna på Malmö flygplats. 

Vill släppas ur häktet

De tre misstänks för människohandel och grovt koppleri, och sitter häktade. 

26-åringen har flera gånger försökt att bli försatt på fri fot, och för någon dag sedan överklagade han åter häktningen genom sin advokat Niklas Dahlbeck. 

26-åringen påstås under ett bråk med en av de kvinnor som sålde sex ha förstört hennes pass. Advokaten pekar på att om någon ska dömas för människohandel så handlar det om att man ska genomföra handlingar som ”allvarligt begränsar personens alternativ”.

Han skriver att kvinnan i förhör inte pekat ut 26-åringen som den person som förstörde passet, och ifrågasätter om hon ens är kvar i landet. 

”Om hon inte är kvar i Sverige har hon uppenbarligen kunnat använda sitt pass. Med hänsyn till rådande pandemi är det uteslutet att hon lämnat Sverige utan giltigt pass”.

Advokaten: Omöjligt att försvara sig

– Min klient förnekar brott. Åklagaren har inte riktigt presenterat vad som påstås ha hänt, och det är omöjligt att försvara sig mot något om man inte vet vad som påstås, säger han. 

Förundersökningen leds av åklagare Paulina Brandberg, som inte vill kommentera uppgiften om det förstörda passet, men säger:

– Jag har bedömt att misstankegraden för den här mannen ligger på sannolika skäl, och den uppfattningen har både tingsrätten och hovrätten delar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.