Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt väpnat rån mot Ica-butik

Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar statistik från BRÅ.
Foto: SWEPIX

Polisen jagar flera beväpnade och maskerad gärningsmän som misstänkt ha rånat, alternativt försökt råna, en Ica-butik i Årstadal i södra Stockholm.

Larmet kom vid 23-tiden på tisdagskvällen.

– Det inkom som ett överfallslarm, och jag misstänker att det var i samband med deras stängning, säger Jonas Widmark, RLC-befäl i polisregion Stockholm.

– Vi får kontakt med personal och de bekräftar då att det har varit ett rån, eller rånförsök. Nu jagar vi gärningsmännen.

Det ska ha varit flera gärningsmän med någon form av maskering och skjutvapenliknande föremål. Brottsrubriceringen är grovt rån, alternativt försök till grovt rån; det är alltså oklart om gärningsmännen har fått med sig något från butiken.

– Vi letar i närområdet. Vi har flera patruller, hundpatruller och helikopter som är med i jakten. 


Här är tisdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.