Misstänkt väpnat rån i Järfälla – låtsades komma med bud

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Under onsdagen blev en bostad i Barkarby i Järfälla kommun rånade. Enligt polisen låtsades rånarna vara budbärare.

Flera personer har utfört ett väpnat rån i Barkarby, i Järfälla kommun norr om Stockholm, under onsdagsmorgonen, meddelar polisen på sin hemsida. 

Personerna lurade sig in i en bostad genom att låtsas komma med en budleverans. 

Polisen larmades om rånet klockan 09.44 på onsdagsmorgonen. Flera personer ska ha lurat sig in i en bostad genom att låtsas komma med bud – och hotat personerna i bostaden med ett skjutvapenliknande föremål, enligt Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson. 

– En familj var inne i bostaden. Det fanns barn på platsen, säger hon. 

Ingen ska ha fått fysiska skador. De misstänkta fick med sig gods enligt polisen, och gav sig sedan av från platsen i ett fordon. 

– Vi har kontrollerat fordon i området. Nu har vi vissa andra uppslag att gå på men vi går inte in på detaljer. 

Polisen utreder händelsen som grovt rån och grovt vapenbrott. Helena Boström Thomas manar till vaksamhet vad gäller budleveranser. 

– Det är inte ett okänt tillvägagångssätt. Vi har sett den här typen av händelser i regionen tidigare. Vi önskar att man är vaksam om det är någon som vill leverera något som man inte har beställt, och att man kollar id på personer som vill leverera ett okänt paket, säger hon. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.