Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt våldtäktsman greps vid snatteri

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den 20 juli misstänks mannen ha överfallit en kvinna vid ett soprum i Sundbyberg.
Foto: Karta Sundbyberg

En 40-årig man har häktats misstänkt för en våldtäkt och ett våldtäktsförsök som skedde den 20 juli. 

Mannen kunde gripas två dagar senare då butikspersonal i en matbutik kände igen mannen tack vare polisens signalement. 

– De larmar oss dit och identifierar den troliga gärningsmannen, säger Matti Dordlofa, operativ samordnare vid Solnapolisen.

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för en våldtäkt respektive ett våldtäktsförsök i Stockholmsområdet. 

Det var den 20 juli som mannen misstänks ha överfallit en kvinna vid ett soprum i Sundbyberg. Förövaren brottade ner kvinnan. Hon lyckades ta sig loss och vittnen kunde fotografera mannen. 

Senare under kvällen attackerades en annan kvinna på Kungsholmen i Stockholm av en man med samma signalement. Mannen våldtog kvinnan. 

Butikspersonal larmade polis

Polisen uppger nu att en man gripits och häktats i ärendet. Mannen greps på torsdagen den 22 juli i samband med ett snatteri i en matbutik i Sundbyberg. 

– I jakten efter gärningsmannen har våra resurser samverkat med lokalsamhället. Två dagar senare grips han för ett ringa brott i en butik i Sundbyberg, säger Matti Dardlofa vid Solnapolisen. 

– Då har personalen i butiken uppmärksammat oss och lagt signalementet på minnet. De är de som larmar dit oss och identifierar den troliga gärningsmannen.

40-åringen är nu häktad misstänkt för försök till våldtäkt och våldtäkt.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.