Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt våldtäktsförsök i motionsspår

På torsdagskvällen fick polisen in en anmälan om en misstänkt våldtäktsförsök i ett elljusspår i Gävle. Foto: Roger Nilsson / NYHETSWEBBEN.SE

En kvinna ska ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i ett elljusspår i Gävle. Hon fördes till sjukhus med lindriga skador.

Händelsen är rubricerad som försök till våldtäkt.

Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten.

– Om man har sett någon som uppför sig annorlunda ska man höra av sig, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävlepolisen, till Gefle Dagblad.

På torsdagskvällen fick polisen in en anmälan om en misstänkt våldtäktsförsök i ett elljusspår i Gävle. 

En kvinna född 1996 ska ha blivit överfallen av en man som sedan lämnat platsen. Kvinnan fördes till sjukhus med lindriga skador.

Polisen har varit på platsen för att söka efter en misstänkt gärningsman. Man har bland annat sökt med hundförare i området.

Det finns ingen gripen och nu ber polisen om hjälp från allmänheten för att hitta gärningsmannen.

– Om man har sett någon som uppför sig annorlunda ska man höra av sig, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävlepolisen, till Gefle Dagblad.

Under fredagen håller polisen förhör med kvinnan och undersöker brottsplatsen med hjälp av en specialhund, uppger tidningen.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på den tekniska undersökningen. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.