Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt våldtäkt på Håkan Hellström-konsert

Panoramascenen på Bråvallafestivalen.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den misstänkta våldtäkten ska ha skett under Håkan Hellströms konsert.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

En tonårsflicka har anmält att hon våldtagits under Håkan Hellströms spelning på Bråvalla festival i går.

En man ska ha hållit fast och våldtagit henne mitt i publikhavet.

Flickan har under natten vårdats på sjukhus.

– Hon är både trött och chockad, säger Thomas Agnevik, polisen presstalesperson vid Bråvalla festival.

Det var vid elvatiden på fredagskvällen som polisen fick in en anmälan om ett sexuellt övergrepp. En tonårsflicka ska under Håkan Hellströms konsert på festivalen blivit fasthållen och en man ska ha genomfört en våldtäkt. 

– Vid 23-tiden fick vi in uppgifter om att en flicka i tonåren ska ha blivit utsatt för en våldtäkt framför den här scenen, säger Thomas Agnevik, polisen presstalesperson vid Bråvalla festival.

Polisen har under natten arbetat med att ta hand om den drabbade flickan, som har varit på sjukhus där hon har vårdats och genomgått en läkarundersökning, uppger de på sin hemsida.

– Vi ska hålla ytterligare förhör med flickan här nu så fort det är möjligt. Hon är både trött och chockad av det här. Det är en massa hänsyn som ska tas. Jag kan inte närmare ange plats än framför Panoramascenen, säger Thomas Agnevik.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett under Håkan Hellströms konsert.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Söker vittnen på Bråvalla

Det finns i nuläget ingen misstänkt för våldtäkten. Polisen söker vittnen som kan ha sett något misstänkt i publiken framför scenen Panorama under Håkan Hellströms konsert. 

De kommer för tillfället inte att gå ut med något signalement på den misstänkta gärningspersonen.

Föremål ska ha tagits i beslag för att kunna säkra eventuella bevis och spår efter mannen. 

– Vi har tagit föremål i beslag och flickan är läkarundersökt så förhoppningsvis har vi bevisning mot den här personen. Men vi har ingen identitet på den som ska ha gjort det här, säger Thomas Agnevik.

Under lördagseftermiddagen fanns det fortfarande ingen misstänkt. Tonårsflickan ska höras igen av polis.

– Det ska ske under eftermiddagen, och vi är så klart också måna om att få ut information om ärendet så fort det bara går, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson vid Bråvalla festival.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.