Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt våldtäkt på dansbandsveckan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 17-årig flicka misstänks ha våldtagits i samband med dansbandsveckan natten till fredagen.

Händelsen ska ha inträffat strax efter midnatt natten till fredag.

Tidigare i veckan anmälde en kvinna i 18-årsåldern att hon våldtagits under samma evenemang.

Dessutom har flera sexuella ofredanden anmälts.

Polisen i Dalarna utreder ännu en misstänkt våldtäkt i samband med dansbandsveckan i Malung. En 17-årig flicka har enligt en polisanmälan våldtagits natten till fredagen.

"Händelsen ska ha skett i samband med den pågående dansbandsveckan", skriver polisen via sin hemsida.

Alla initiala förundersökningsåtgärder är vidtagna, uppger polisen.

Våldtäkt tidigare i veckan

Uppgifterna från polisen är i nuläget sparsamma och de vill inte kommentera om det finns någon misstänkt, eller om händelsen har något samband med den anmälan om våldtäkt som en kvinna i 18-årsåldern gjorde under måndagen – även den under evenemanget dansbandsveckan.

– Det här har varit i direkt samband med själva dansbandsveckan, men hur omständigheter runtomkring och exakt plats går vi inte ut med i det här läget, sa polisens Stefan Wickberg då.

– Det finns uppgifter om vad det här var för slags person, men det var mycket personer på plats. Vi har ett signalement men ingen identifierad eller utpekad person i det här läget.

Även flera fall av andra sexuella ofredanden har kommit in under dansbandsveckan, uppger polisen. På fredagsmorgonen totalt fem stycken.

– Vi har jobbat en del med dansbandsveckan i Malung. Från helgen fram till i morse hade vi fem sexuella ofredanden, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Minst två ska ha skett utanför området.

En av anmälningarna inne på området rör en man i "äldre medelåldern" enligt polisen. Han ska ha blivit sexuellt ofredad på dansgolvet.

– Vi brukar inte gå in på gärningsbeskrivningen men det var ett klockrent sexuellt ofredande, säger Wickberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.