Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt våldtäkt på Arlanda

Kvinnan har anmält att hon blev våldtagen på Arlanda flygplats under natten.
Foto: DANIEL ASPLUND

En kvinna har anmält  att hon blivit våldtagen av en främmande man på Arlanda flygplats i natt.

Kvinnan är förd till sjukhus för undersökning och polisen har spärrat av ett område.

– Det ska ha skett i Sky City mellan terminal fyra och fem, uppger David Karlsson vid Swedavias pressjour.

Kvinnan kontaktade polisen vid 02-tiden natten till fredagen och anmälde en våldtäkt. Hon fördes senare till sjukhus för att undersökas, uppger unt.se som var först att berätta om nyheten.

Polisen har spärrat av ett område i den del av flygplatsen som allmänheten har tillträde till utan kontroller.

– Det är på landside, det vill säga innan man passerat säkerhetskontroller. Men exakt var våldtäkten ska ha inträffat är oklart, säger Birgitta Ejremyr, stationsbefäl vid polisen i Arlanda.

Finns ett signalement

Kvinnan ska själv ha kontaktat polisen på flygplatsen och anmält att hon våldtagits av en främmande man. Polisen har fått ett signalement på den misstänkte gärningsmannen, men det vill man inte gå ut med än.

– Signalementet är diffust och vi har ingen misstanke riktad mot någon speciell person i nuläget, säger stationsbefälet.

Enligt David Karlsson vid Swedavias pressjour kommer polisens avspärrningar inte att påverka flygtrafiken på Arlanda under fredagen.

"Påverkar inte våra passagerarflöden"

– Såvitt jag vet ska det ha inträffat i Sky City mellan terminal fyra och fem. Avspärrningen ska inte påverka passagerarflöden eller flygtrafik. Men jag kan förstå att passagerare som passerar avspärrningen kan bli fundersamma över vad som hänt, uppger David Karlsson.

Han tillägger:

– Beträffande detaljer om händelsen hänvisar jag till polisutredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.