Misstänkt våldtäkt i Hökarängen

Larmet kom in 21.57. Polisen är i nuläget förtegen om insatsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Janne Åkesson/Swepix
Foto: Larmet kom in 21.57. Polisen är i nuläget förtegen om insatsen.

Strax innan klockan 22 på tisdagskvällen larmades polisen till ett skogsområde i Hökarängen, där en flicka i tonåren ska ha utsatts för en våldtäkt. 

Gärningsmannen ska inte vara helt okänd för flickan. 

– Vad jag har kunnat läsa mig till är de bekanta, säger Mikael Pettersson vid RLC. 

Larmet om våldtäkten kom in 21.57. Polisen var initialt mycket förtegen om insatsen.

– Vi jobbar där ute just nu. Vi har ett flertal patruller på plats, men jag kommer inte uttala mig mer nu. Vi fick in det som att det har skett någon form av våldtäkt. Vi har vidtagit sedvanliga åtgärder, sa Ellinor Torpare, vakthavande befäl på Stockholmspolisen på tisdagskvällen. 

Misstänkta våldtäkten i Hökarängen

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett utomhus, i ett skogsområde i Hökarängen i södra Stockholm. Målsägaren är en flicka i tonåren. 

– Man har hållit ett inledande förhör med henne i går kväll, säger Mikael Pettersson, befäl vid regionledningscentralen, RLC, till Expressen på onsdagsmorgonen.  

Enligt honom ska det finnas ett vagt signalement på gärningsmannen. 

– Vad jag har kunnat läsa mig till är de bekanta, känner till varandra, men jag vet inte om de vet varandras namn eller inte, säger Mikael Pettersson.  

Det var ingen främling? 

– Nej, det var det inte enligt de uppgifter jag har. 

Identiteten på gärningsmannen ännu okänd 

Ärendet hanteras nu av polisen i polisområde syd. Om vad som väntar under dagen säger Mikael Pettersson: 

– De kommer att sammanställa det som patrullerna under natten har fått fram: anmälan och förhören med dem man hållit förhör med. Inhämta vad den tekniska undersökningen av brottsplatsen har gett. Målsägaren är säkert också undersökt på sjukhus. 

– Sedan kommer man naturligtvis att jobba för att få fram identitet på gärningsmannen och sedan frihetsberöva honom, för att utföra teknisk undersökning av honom och hålla förhör och så vidare, fortsätter han.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.