Kvinnan ska ha våldtagits i centrala Eskilstuna. Foto: Google Earth/Expressen
Kvinnan ska ha våldtagits i centrala Eskilstuna. Foto: Google Earth/Expressen

Misstänkt våldtäkt i Eskilstuna i natt

Publicerad

En kvinna ska i natt ha blivit våldtagen i centrala Eskilstuna.

Våldtäkten ska ha skett natten mot lördag och under morgonen arbetar polisen med att säkra spår på platsen och hålla förhör. Men de är mycket förtegna om detaljerna i nuläget.

– Det är en våldtäkt som har skett centralt och vi jobbar med det, säger Erik Björkholm hos polisen i Södermanland.

Ingen person är i nuläget gripen.

Det var natten mot lördag, den femte mars, som polisen fick in ett larmsamtal om en våldtäkt i centrala Eskilstuna. På lördagsmorgonen är polisen mycket förtegna om händelsen, men de bekräftar på sin hemsida att en förundersökning om våldtäkt är inledd.

Under morgonen arbetar polisen intensivt med att säkra spår och hålla förhör på platsen.

– Det är en kvinna som har blivit våldtagen och vi arbetar med detta, säger Erik Björkholm hos polisen.

Något mer än så vill han i nuläget inte gå ut med. Varken ålder, antalet misstänkta gärningsmän, skadeläget på kvinnan eller om våldtäkten har skett inomhus eller utomhus.

Har ni gripit någon gärningsman?

– Nej, ingen är gripen.

Har ni kunnat få ett utpekande om någon misstänkt?

– Det går jag inte in på. Själva förundersökningen går ut på att hitta en misstänkt gärningsman.

Vad är det för spår ni säkrar på platsen?

– Vi har ju teknisk personal från tekniska roteln där. De söker spår som kan knyta en eventuell gärningsman till brottet.

 

Följ Expressen på Facebook för de senaste nyheterna

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag