Foto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JUAN CARLOS HERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Försök till revolt i Venezuela

Publicerad

En beväpnad revolt ska ha ägt rum i Venezuela under söndagen. Myndigheterna kallar det en terroristattack och ett flertal personer ska ha gripits, rapporterar AP.

Attacken ska ha skett på en militärbas och skedde kort efter att en video publicerats, där en grupp med uniformerade män kungjorde en revolt. 

Männen i videon ska enligt en källa till AP, ha uppmanat folket att visa sitt stöd för revolten. En stor grupp människor ska ha samlats i närheten av militärbasen och ropat "Frihet", samtidigt som attacken startade. 

Den venezuelanska miilitärchefen Diosdado Cabello kallade tilltaget en "terrorist-attack" mot militärbasen som kontrolleras av regimlojala trupper, skriver US News. 

Cabello meddelar via Twitter att hans trupper snabbt återfick kontrollen över militärbasen som attacken riktat sig mot.

https://twitter.com/dcabellor/status/894173304566763522

Han berättar att de har full kontroll efter attacken och att "mer detaljer av händelsen kommer snart".

I videon säger männen att de revolterar mot president Maduro i ett försöka att återställa demokratin i Venezuela, enligt Independent. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag