Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larm om skottlossning – var sten

Flera polisbilar åkte mot Västerhaninge i södra Stockholm.
Foto: Google maps

Sent på torsdagskvällen åkte flera polisbilar mot Västerhaninge för att undersöka en misstänkt skottlossning. 

När polisen anlände kunde man konstatera att det var en sten som hade kastats mot ett fönster – och att en bil hade tänts på i närheten av bostaden. 

Ingen person uppges vara skadad. 

Ett larm om en misstänkt skottlossning inkom till polisen strax efter klockan 22 på torsdagen. Flera polisbilar åkte då mot Västerhaninge i södra Stockholm. 

– En person har hört en smäll mot sitt fönster som har gått sönder, sade Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen region Mitt.

Enligt Skagerlind åkte så många poliser som är möjligt till platsen för att kunna ”agera snabbt”.

Väl där uppdagades det att en sten hade kastats in genom fönstret och att det alltså inte handlade om någon skottlossning. Däremot hade även en bil börjat brinna en bit från bostaden. 

Ingen person uppges vara skadad. 

Polisen har upprättat två anmälningar om skadegörelse, varav en orsakad genom brand, och i nuläget finns ingen misstänkt gripen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.