Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort polispådrag efter skottlossning i Örebro

Ärendet rubriceras som mordförsök.
Här inträffade händelsen.Foto: Google Maps

Ett stort polispådrag har kallats till Tybble i Örebro efter en skottlossning under torsdagskvällen.

– Jag var inne i badrummet och då hörde jag tre ganska höga men dova smällar. Sedan kom det massor av smatter, säger ett vittne.

Ärendet rubriceras som mordförsök, men ingen skadad person har påträffats.

– Vi har ingen misstänkt. Vi har hållit ganska mycket förhör med vittnen som har sett olika saker och gör en sammanställning av de tekniska undersökningar som har gjorts men än så länge är ingen gripen, säger vakthavande befäl Erik Hiding vid halv tre-tiden natten mot fredag.

Larmet inkom till polisen strax innan klockan 20.00 på torsdagskvällen.

Då ska flera skott ha hörts i Tybble i Örebro. Vittnen ska också ha sett bilar lämna platsen, enligt SVT Örebro. 

I nuläget finns inga uppgifter om skadade personer.

– Det är rubricerat som mordförsök, men vi har inte lokaliserat någon skadad. Vi har inte hittat några spår efter det, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningspersoner.

– Vi har gjort mängder av kontroller av personer både i fordon och enskilda personer. Det är klart att på de här tidpunkterna på kvällarna träffar vi på folk vi känner igen. Sedan gäller det att analysera vilka som kan ha med det här att göra, säger Mats Öhman.

Skottlossning i Örebro

Polisen har även gjort beslag kopplade till ärendet, men vill inte gå in på exakt vad. Beslagen kommer sedermera att genomgå en omfattande teknisk utredning.

– Vi är inne i en spanings- och utredningsfas, men vi är beredda om det skulle bli någon utveckling under natten, säger Mats Öhman.

Ärendet kommer vidare att hanteras av enheten för grova brott.

– Det som är anmärkningsvärt är att det var en ganska stor risk att människor som inte har ett dugg med det här att göra skulle ha kunnat bli skadade, eller dödade, säger Mats Öhman.

Vittne i Tybble: ”Fullt av poliser”

Ett vittne som bor i närheten kunde höra skottlossningen från sin lägenhet.

– Jag var inne i badrummet och då hörde jag tre ganska höga men dova smällar. Sedan kom det smatter. Jag tänkte instinktivt att det var något som inte stämmer så jag släckte ner i lägenheten direkt.

När ljudet dog ut tog sig vittnet ut. Då var allt tyst och stilla.

– Men fem tio minuter senare var det fullt av poliser. Nu har de utökat avspärrningarna på min gård. Det har varit fullt av poliser på flera balkonger. De har gått runt med ficklampor och lyst på fasaden.

Det finns spår av skottlossningen på fasad och träd.

Enligt vittnet har ett stort område spärrats av vid Tybble centrum. Polisen ska ha verkat särskilt intresserade av ett lägenhetshus.

– Det här är ett ganska lugnt område så det är ju ganska chockerade. Det är ett tryggt område så det är läskigt att det kommer så nära. 

Vet du mer?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Ha koll på dessa nummer vid händelse av nödläge.