Bil beskjuten – man, kvinna och barn satt i

Larmet kom in strax efter klockan 19. Gärningsmän på två mopeder ska ha skjutit mot en bil, enligt Expressens uppgifter. Bilen ska sedan ha lämnat platsen. Polisen har spärrat av området där skottlossningen ska ha skett.
Polis har skickats till en plats i Bro norr om Stockholm om en misstänkt skottlossning.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen har spärrat av området där skottlossningen ska ha skett.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Foto: Google maps
Foto: Janne Åkesson

En bil med en man, en kvinna och ett barn blev beskjuten från mopeder i Bro norr om Stockholm på måndagskvällen.

– Vi misstänker att det är ett rånförsök mot bilen eller mot tillhörigheter hos de som befann sig i bilen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Två män i 25-årsåldern är på tisdagen anhållna misstänkta för mordförsök, grovt vapenbrott, försök till grovt rån och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet inkom strax efter klockan 19 på måndagen. Gärningsmän på två mopeder ska ha skjutit mot en bil, enligt Expressens uppgifter. Bilen ska sedan ha lämnat platsen.

Polisen har spärrat av området där skottlossningen ska ha skett.

– Vi har spärrat av den misstänkta brottsplatsen för en teknisk undersökning. De misstänkta ska ha lämnat på en motorcykel eller moped, säger Anders Bryngelsson.

Kvinna och barn satt i bilen

Enligt Expressens uppgifter befann sig två maskerade personer på respektive moped. Hylsor ska ha hittats på marken vid platsen.

En man, en kvinna och ett barn satt i bilen, enligt Expressens källor. Polisen skriver på sin hemsida att de har talat med personerna som färdades i bilen. Ingen av dem behövde vård.

Under natten till tisdagen frihetsberövades två män i 25-årsåldern. Polisen kommer genom förhör att försöka fastställa deras roll i händelsen.

De är efter förhör gripna av polis och sedermera anhållna av åklagare.

Tillslag mot garage

Under utredningen gjorde polisen också en husrannsakan mot ett garage i Upplandsbro, där påträffades ett ”oidentifierat föremål”.

– Där kände utredarna att vi måste fastställa vad det är, för det kan ha en roll i den här förundersökningen.

Vid 06-tiden meddelar polisen att bombtekniker har varit på platsen och att föremålet har transporterats därifrån.

– Föremålet är fortfarande inte identifierat, så det ska nu analyseras, säger Ola Österling.

Initialts var brottsrubriceringen försök till mord samt grovt vapenbrott. Under utredningens gång säger polisen att även rubriceringen försök till grovt rån tillkommit så även förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi misstänker att det är ett rånförsök mot bilen eller mot tillhörigheter hos de som befann sig i bilen, säger Österling.

– De två frihetsberövade är nu misstänkta för delaktighet i samtliga fyra brottsrubriceringar.

En förundersökning om försök till mord, grovt vapenbrott, försök till grovt rån samt föreberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Bilen är tagen i beslag.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.