Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larm om skjutning – en person död

Flera polispatruller beordrades till platsen.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / JEPPE GUSTAFSSON/TT TT NYHETSBYRÅN

En man i 20-årsåldern har dött efter skottlossning i Linköping, uppger polisen.

Personen hittades skadad efter att polisen larmats till stadsdelen Berga.

Enligt uppgift till Expressen är det en ung man med skyddsväst som blivit skjuten med flera skott.

Vid 18.45 på onsdagen fick polisen samtal från personer som hört smällar som kunde uppfattas som skottlossning i stadsdelen Berga i Linköping.

Flera polispatruller beordrades till platsen. En brottsplats identifierades och spärrades av. En person fördes till sjukhus, men polisen kunde inte uppge om personen blivit skjuten.

– Vi larmades dit på en misstänkt skottlossning och det är en person som har förts till sjukhus med ambulans men vi håller på att utreda exakt vad det här handlar om, sa Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisregion Öst, då.

Uppgift: Skjuten med flera skott

Vid 22-tiden på kvällen meddelar polisen att personen som fördes till sjukhus har dött. En förundersökning om mord har inletts. Anhöriga är underrättade. 

Enligt uppgift till Expressen är den döde en ung man som blivit skjuten med flera skott. Han ska ha burit skyddsväst när han blev skjuten. Enligt Aftonbladet har mannen skjutits med flera skott.

På torsdagen kommer Linköpings lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström att svara på frågor från medier om händelsen.

Instagramkontot Utryckning LKPG, som delar blåljusnyheter, skriver att polisen skickades till området vid 17-tiden, efter larm om bråk. Om händelserna har med varandra att göra är oklart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.