Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt seriemordbrännare häktad – fyra villor har brunnit

En man i 20-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för fyra villabränder i Örebro.
Foto: Google Maps

En man i 20-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för fyra villabränder i Örebro. 

Samtliga bränder har inträffat under en kort tid i början av sommaren. 

”Utredningen har nu gett så pass mycket att man kan misstänka mannen för alla fyra bränder”, skriver polisen på sin hemsida.

Flera kraftiga bränder inträffade under en kort tid i början av sommaren i Sörbybacken strax utanför Örebro. 

Totalt fattade fyra villor eld mellan juni och juli månad. 

Den 7 juli kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för grov mordbrand. Han var då inledningsvis endast misstänkt för den senare branden. 

– Samband är för tidigt att kommentera just nu. Han greps för nattens brand. Det här gripandet är en direkt följd av den ökade närvaron i området, sa Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i Bergslagen till Nerikes Allehanda då.

Men nu har samma man häktats på sannolika skäl misstänkt för samtliga fyra villabränder i Sörbybacken, meddelar polisen. 

”Man har jobbat intensivt med ärendet med bland annat förhör och tekniska undersökningar sedan den första branden och utredningen har nu gett så pass mycket att man kan misstänka mannen för alla fyra bränder”, skriver polisen på sin hemsida.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.