Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt seriemordbrännare häktad – fyra villor har brunnit

En man i 20-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för fyra villabränder i Örebro.
Foto: Google Maps

En man i 20-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för fyra villabränder i Örebro. 

Samtliga bränder har inträffat under en kort tid i början av sommaren. 

”Utredningen har nu gett så pass mycket att man kan misstänka mannen för alla fyra bränder”, skriver polisen på sin hemsida.

Flera kraftiga bränder inträffade under en kort tid i början av sommaren i Sörbybacken strax utanför Örebro. 

Totalt fattade fyra villor eld mellan juni och juli månad. 

Den 7 juli kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för grov mordbrand. Han var då inledningsvis endast misstänkt för den senare branden. 

– Samband är för tidigt att kommentera just nu. Han greps för nattens brand. Det här gripandet är en direkt följd av den ökade närvaron i området, sa Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i Bergslagen till Nerikes Allehanda då.

Men nu har samma man häktats på sannolika skäl misstänkt för samtliga fyra villabränder i Sörbybacken, meddelar polisen. 

”Man har jobbat intensivt med ärendet med bland annat förhör och tekniska undersökningar sedan den första branden och utredningen har nu gett så pass mycket att man kan misstänka mannen för alla fyra bränder”, skriver polisen på sin hemsida.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.