Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt samband mellan Ludvikabränder

Tre misstänkt anlagda källarbränder har brutit ut i Ludvika under lördag och söndag. De inträffade i samma område och räddningstjänsten tror att de anlagts på liknande sätt, rapporterar SVT Dalarna.

– Vi misstänker starkt att de är anlagda, det är ingen slump att det brinner på tre ställen i samma område på en helg, säger Daniel Holmstrand vid räddningstjänsten Dala-Mitt till SVT.

Bränderna har startat i förrådsutrymmen i flerfamiljshus. I ett fall tog det en halvtimme att få elden under kontroll och i ett annat fylldes trapphuset med rök.

Räddningstjänsten har tagit in extra bemanning utifall att det skulle ske ytterligare bränder kommande natt. Polisen är också på plats i området.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.