Senast den 26 januari väntas åtalet efter mordet på Aiman Qabli,20. Foto: PrivatSenast den 26 januari väntas åtalet efter mordet på Aiman Qabli,20. Foto: Privat
Senast den 26 januari väntas åtalet efter mordet på Aiman Qabli,20. Foto: Privat
Aiman Qabli höggs till öds med kniv i Alby centrum den 23 december förra året. Foto: Jesper LindqvistAiman Qabli höggs till öds med kniv i Alby centrum den 23 december förra året. Foto: Jesper Lindqvist
Aiman Qabli höggs till öds med kniv i Alby centrum den 23 december förra året. Foto: Jesper Lindqvist

Aiman mördades – misstänkt nekar

Publicerad

Senast den 26 januari väntas åtalet efter mordet på rapartisten, musikern Aiman Qabli, 20, i Alby i södra Stockholm.

En man i 20-årsåldern är huvudmisstänkt och sitter häktad, misstänkt för mord.

– Jag kan inte berätta någonting om vad som har framkommit, säger mannens försvarare Thomas Olsson.

Mannen, i 20-årsåldern, anhölls i sin frånvaro av åklagare den 29 december klockan fem i fyra på eftermiddagen.

Först den 9 januari i år, klockan 14.14, greps han efter att själv ha tagit kontakt med polisen.

– Han lämnade in sig till polisen. Jag var med honom där. Sedan blev han häktad, säger advokat Thomas Olsson, 18-åringens försvarare. Det är väl så mycket jag har att säga om det. Vilka kontakter om har förevarit mellan honom och mig är ingentings som jag kan kommentera. Det faller inom ramen för sekretessen mellan klient och försvarare.

Hur ställer han sig till misstankarna?

– Han förnekar.

Hur ser du på åklagarens bevisning?

– Ja, vi har haft en häktningsförhandling och där har åklagaren redovisat de delar av utredningen som ligger till grund för beslutet att häkta honom. Den utredningen förebringades bakom stängda dörrar, säger Thomas Olsson.

Musikern Aiman Qabli höggs till döds med kniv i Alby centrum på kvällen den 23 december förra året. Mordet ska ha skett någon gång mellan klockan 23.00 och 23.18 utanför tunnelbanestationen. Under jakten efter en misstänkt har polisen låtit hämta in ett flertal filmer från övervakningskameror i närområdet.

Efter mordet har 20-årige Aiman Qabli hyllats för sin musikaliska begåvning.

Felipe Leiva Wenger, eller "Fille" – som blev folkkär efter sin medverkan i TV4:s succéprogram "Så mycket bättre" – lade bland annat upp en bild på den mördade rapparen och skrev: "En av svensk hiphops unga talanger har lämnat oss. Ännu en ung person som inte fick blomma ut. Vila i frid, Aiman."

Senast den 26 januari väntas åtal efter mordet. Expressen har förgäves sökt åklagaren Thobias Vilhelmsson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag