Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt nätpedofil häktad grova för brott

Den misstänkte mannen häktades av Solna tingsrätt på torsdagen.

En man i 30-årsåldern i Stockholm misstänks för att genom hot ha tvingat minst 20 flickor att utföra sexuella handlingar framför kameran.

Under torsdagen häktades den nye nätpedofilen på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Det är klart han är bedrövad över det, säger mannens advokat Anders Malmberg.

Fram tills nu har runt 20 polisanmälningar gjorts mot den misstänkte nätpedofilen. Han greps tidigare i oktober och misstänks för grovt sexuellt övergrepp på barn, grovt sexuellt tvång och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Under fredagens omhäktningsförhandlingar i Solna tingsrätt gick man på åklagarens linje och häktade mannen, på sannolika skäl misstänkt för brotten. Elva flickor av de som anmält räknas i dag som målsäganden och till förhandlingarna i går hade fem nya misstänkta brott tillkommit. Mannen nekar till samtliga gärningar och hävdar att det inte är han som flickorna varit i kontakt med.

– Jag kommer inte säga något mer än att han bestrider att det är han som har varit i kontakt med målsäganden, säger Anders Malmberg, mannens advokat.

x Vad säger han om det beslut som fattades i dag?

– Det är klart han är bedrövad över det, men det är inget jag vill kommentera. Det är utredningen som får gå vidare, förhoppningsvis kommer den visa att han är oskyldig.

I de resterande av de runt 20 anmälningarna har man inte tillräckligt med bevismaterial. Samtliga flickor som anmält mannen är i tonåren, där den yngsta är tolv år gammal och den äldsta 17. De elva fall han nu sitter häktad för avser flickor mellan 14 och 17 år gamla. Alla brott ska ha begåtts under det senaste året.

Samtidigt har polisen fått indikationer på att det är finns fler brottsoffer som ännu inte identifierats, som man nu arbetar för att få fram.

– Det här är något som droppar in kontinuerligt. Det kommer nya anmälningar hela tiden, säger åklagaren Emelie Källfelt.

Senast den 7 november ska åklagaren, som yrkade på förlängd åtalstid, ha väckt åtal.

– Jag ville ha en månad på mig, för jag tror inte att det här kommer att bli klart under november, säger Emelie Källfelt.

"Vissa mår riktigt dåligt"

Hon är nöjd över tingsrättens beslut att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för gärningarna. Samtidigt fortsätter nu den tekniska utredningen.

– Jag kan inte gå in i detalj på vad vi har hittat, man håller just nu på att gå igenom en stor mängd beslag. Men vi har fått fram tillräckligt som pekar på att det är han som är vår kille som gör att jag kan påstå sannolika skäl, säger Emelie Källfelt.

Hur mår flickorna som anmält?

– Vissa mår riktigt dåligt av förklarliga skäl med tanke på vad de blivit utsatta för. Vissa mår bättre. Dels är det en personlighetsfråga, och dels är det beroende på hur långt de har gått.

Mannen har i samtliga fall kommit i kontakt med flickorna via forum och fortsatt hålla kontakten via Skype, där han genom hot och tvång fått flickorna att utföra sexuella handlingar framför kameran.

I TV3:s "Efterlyst" gick polisen ut med en del av de alias som mannen använt sig av, för att fler flickor som råkat ut för mannen ska höra av sig. Namnen han använt sig av är sebbe90, williamw93, adamandersson93 och jacoblarsson93.

Den nu häktade mannen dömdes 2005 till dagsböter och skadestånd för sexuellt ofredande av en minderårig flicka, efter att ha kommit i kontakt med henne via nätforumen MSN och Playahead. Via en webbkamera förmådde han henne till sexuell handling genom hot. Han dömdes också för grovt förtal av flickan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!