Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre personer gripna efter mordförsök utanför galleria

En person allvarligt skadad vid ett mordförsök i Norrköping.
Tre personer har gripits av polisen.Foto: Google maps

Vid 21.21 larmades polis till Mirum Galleria i Hageby i Norrköping. 

På plats påträffades en man i 40-årsåldern med allvarliga skador. 

Personen fördes till sjukhus och polisen har spärrat av brottsplatsen. 

Tre personer har frihetsberövats. 

Polisen anlände till Mirum Galleria i Hageby i Norrköping 21.25 efter att en person larmat om att en person blev misshandlad och attackerad utanför gallerian. 

På plats påträffades en man i 40-årsåldern med allvarliga skador och fick föras till sjukhus. Polisen har spärrat av brottsplatsen och tekniker undersöker just nu platsen. 

– Vi jobbar fortfarande med utredningsåtgärder i ärendet vad gäller vittnesförhör och håller på med brottsplatsundersökning med kriminaltekniker, säger Lars-Göran Nilseyrd, vakthavande befäl vid polisen i region Öst. 

Tre personer har frihetsberövats

En förundersökning om försök till mord har inletts och tre personer har blivit frihetsberövade. 

– Sen en tid tillbaka har vi tre personer som är frihetsberövade i ärendet och deras respektive roll i det här ärendet håller på att utredas. De gripna är två män och en kvinna. 

Den skadade mannen vårdas på sjukhus. 

– Den skadade mannen har vi inte kunnat förhöra i nuläget. Initialt bedöms han som allvarligt skadad, i övrigt är det sjukvården som ska svara på den frågan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.