Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt mordförsök vid skola – två män anhållna

En man i 20-årsåldern har hittats allvarligt skadad vid Norrtullskolan i Söderhamn i Hälsingland. 

Två män i 20-årsåldern har gripits misstänkta för mordförsök. 

Under måndagskvällen påträffades en man i 20-årsåldern som var allvarligt skadad i Söderhamn. Mannen påträffades vid en skola och var illa medtagen och fördes till sjukhus.  

– Kan inte gå in på detaljerna kring skadorna, men han har varit kontaktbar, säger Petra Blomqvist, presstalesperson RLC Region Mitt. 

Skadorna ska enligt åklagare Birgitta Fernlund uppkommit av någon form av kniv alternativt stickföremål, rapporterar P4 Gävleborg. 

Under tisdagen greps två jämnåriga män och anhölls senare misstänkta för mordförsök. 

– Båda männen nekar till brott, säger Birgitta Fernlund till P4 Gävleborg.

De anhållna och offret ska enligt åklagaren haft en relation.  

Polisen söker vittnen

Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning med misstanke om försök till mord.

Det är i nuläget oklart vad som hänt och vilka som är inblandade uppger polisen, som nu går ut och söker vittnen till händelsen. 

–Vi vet inte så mycket om vad som hänt på platsen det ska finnas vittnen som har sett två personer som har försvunnit från platsen vid tillfället, säger Petra Blomqvist och fortsätter: 

– Vi vill veta om någon har sett eller hört något. Allt kan vara bra för oss att få in. Har man någon information så ringer man 114 14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.