Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödsskjutning i bostadsområde

Polisen fick in larmet om att en person skadats i Bromsten norr om Stockholm.
Foto: Läsarbild
Mannen som misstänks ha mördats kopplas samman med ett rån i Täby på onsdagen.
Foto: Vilhelm Stokstad/Tt
Det är oklart vilken koppling 19-åringen har till rånet.
Foto: Vilhelm Stokstad/Tt

Den 19-årige mannen blev indragen av ett gäng i ett skogsområde i Stockholmsförorten Bromsten. Där, bland träden, sköts han bakifrån i ryggen med flera skott.

19-åringen kopplas till ett väpnat rån i Täby, enligt uppgift, tidigare i veckan.

Samtidigt har nu utredarna en klar bild av vilka som ligger bakom dödsskjutningen, erfar Expressen.

Polisen fick in larmet om att en person skadats i Bromsten norr om Stockholm vid klockan 21.45 på onsdagskvällen.

– Vi var hemma och min mamma hörde ett par skott. När vi gick ut på gården såg vi att polisen hade kommit och såg en ambulanshelikopter, säger Abdullah som bor i närheten.

Enligt vad Expressen erfar är offret en 19-årig man, som blev indragen i ett skogsområde av ett gäng. Vad som sedan bland träden är oklart – men 19-åringen sköts till döds med flera skott i ryggen. Han ska ha kommit utkravlande från ett område vid Knutbyskolan i Bromsten och ropat på hjälp. Personer som hörde och såg hans vädjanden tog honom då till en lägenhet i närområdet – och kallade samtidigt på polis och ambulans.

Dog i helikopter

Men 19-åringen överlevde inte. Han fick, enligt uppgifter till Expressen, hjärtstillestånd i räddningshelikoptern och avled.

Den mördade 19-åringen är känd av polisen. Han förekommer i belastningsregistret och har tidigare dömts för bland annat misshandel och vapenbrott. Han dömdes så sent som förra året och var vid tiden för mordet misstänkt i ett stöldmål. Enligt uppgifter till Expressen finns det kopplingar mellan honom och ett väpnat rån i Täby tidigare i veckan.

Polis söker med helikopter och hundar

Trots att utredarna, enligt uppgifter till Expressen, sägs ha en klar bild av vilka som genomfört mordet har ingen gripits.

Under natten mot torsdagen fanns polis på plats i det aktuella området i Bromsten för att prata med personer som kunde ha sett eller hört något som kan kopplas till mordet. Även hundpatruller och helikopter fanns med i sökandet.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att den tekniska undersökningen var slutförd och att avspärrningarna har hävts.

Finns det någon misstänkt?

– Nej, det har inte nått mig, säger Towe Hägg.

Har man hittat något vapen?

– Det vet jag inte och beslag överhuvudtaget är inget vi berättar exakt om. Det är beslag som görs i en utredning i så fall, säger Towe Hägg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.