Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-toppar utsatta för misstänkt brandattack

Väggarna på huset är skadade efter branden.
Foto: Privat

Polisen utreder en misstänkt mordbrand efter att en fleecefilt med brännbar vätska antänts mot en trävilla i Rönninge utanför Stockolm.

I huset bor Conny Wessberg med sambon Mona-Lisa Larsson – båda är toppnamn inom Sverigedemokraterna i Salem.

– Jag misstänker att det här är politiskt, säger Conny till Expressen.

Larmet om villabranden kom in till Stockholmspolisen klockan 03.42 på söndagsmorgonen:

– Någon har tänt eld på en filt på altanen till ett hus, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. Vi har inlett förundersökning på mordbrand, så det är väl rimligt att anta att vi misstänker att det är anlagt.

Conny Wessberg berättar att han och sambon, som båda är engagerade i Sverigedemokraterna lokalt, hade badat bubbelpool under lördagskvällen och sedan satt sig i vardagsrummet, där de drack varsitt glas vin.

Såg mystiskt ljussken

Plötsligt såg Conny ett mystiskt ljussken, som han upplevde som flammor, från framsidan av huset. 

– Då sprang jag till framsidan, och öppnade ytterdörren. Då såg jag att det brann i husväggen och på verandan. Det var tvåmeterslågor. Jag har aldrig varit med om maken, det var en sådan pärs. 

Med hjälp av en trädgårdsslang lyckades Conny tämja lågorna på altanen och väggen – som i grunden är ett timmerhus. Samtidigt hade de larmat brandkåren. Efteråt kunde han själv se hur branden hade uppstått. Någon hade placerat en filt av fleece, indränkt i bensin, i verandahörnet – och sedan tänt på.

Klarblå fleecefält hade antänts

Men hela filten hade inte brunnit upp, så det gick att se hur den hade sett ut innan den antändes, säger Conny:

– Den var klarblå, som svenska flaggan. Polisen frågade om det var vår filt, men det var det ju inte, det är en sak som är säker.

Conny misstänker själv att branddådet kan ha politiska förtecken. 

Conny Wessberg och hans sambo Mona-Lisa Larsson engagerade i Sverigedemokraterna

Hans sambo är ordförande i Sverigedemokraterna i Salem. 

Även Conny är engagerad i partiet lokalt och står med på den lokala listan.

– Vi har inga fiender, vi är som vilken familj som helst. Vi är kompisar med alla här i kvarteret, i Salem och i Rönninge. Jag misstänker att det här är politiskt. Min sambo har varit med på valskyltarna här i Rönninge-Salen. Hon är en politiker som är synlig. Jag är också med på listan, men mer som en backup till henne. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.