Foto: Johan Nilsson / Scanpix
 Foto: Johan Nilsson / Scanpix

Misstänkt mordbrand i skola i Rissne

Publicerad

STOCKHOLM. En kraftig brand bröt ut i Rissneskolan i Sundbyberg i natt.

Räddningstjänsten har haft 15 enheter på plats. Polisen misstänker mordbrand.

– Vi kommer att behöva jobba med den här branden under stora delar av dagen, säger Lars Lindberg på räddningstjänsten.

Strax efter klockan tre under natten till tisdagen utbröt en kraftig brand i Rissneskolan i Sundbyberg utanför Stockholm.

Branden verkar ha startat i en bil som körts upp intill skolbyggnaden och polisen misstänker mordbrand. Enligt polisen har vittnen uppgett att bilen kommit till platsen strax innan branden upptäcktes.

Fullt utvecklad brand

När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att elden spridit sig till byggnadens tak.

– Det har varit en fullt utvecklad vindsbrand och vi har haft 15 enheter på plats, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Ett hastigt förlopp fick branden att sprida sig vidare till stora delen av byggnaden.

Inga skadade

Vid halv åttatiden byttes nattpersonalen av och bemanningen var fortsatt stor med runt 16 enheter. Då hade två tredjedelar av skolans vind brunnit ner.

– Vi hoppas att vi kan rädda gymnastiksalen, säger ledningsoperatör Lars Lindberg.

Strax efter klockan ett på tisdagseftermiddagen höll räddningstjänsten fortfarande på med branden.

– Men spridningsrisken är nu avvärjd och vi håller på med eftersläckningsarbete, säger Lars Lindberg.

Det finns inga uppgifter om personskador vid branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag