Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt mordbrand i lyxvilla på Drottningholm

Ett stort byggnadsminnesmärkt flervåningshus på Lovön i närheten av Drottningholm började brinna under natten mot måndagen.
Familjen som bodde i huset ska ha varit bortrest. Polisen misstänker att det kan handla om en anlagd brand.
- Branden startade av okänd orsak, säger Klas Olsson, biträdande stationsbefäl på Västerortspolisen.
Larmet inkom till räddningstjänsten strax före midnatt, natten mot måndagen. Ett stort flervåningshus i trä på Lovön i närheten av Drottningholm brann kraftigt.
När räddningstjänsten kom till platsen hade fyra hästar räddats ur branden. Till en början uppgavs att familjen som bodde i huset varit hemma och att de kunnat ta sig ut.
Under den tidiga måndagsmorgonen uppgav polisen dock att ingen varit hemma när branden startade. Enligt räddningstjänsten var branden mycket kraftig.
– Huset är så gott som övertänt, sa Bo Hillemar, stabsbefäl på räddningstjänsten, vid 03-tiden.

Huset totalförstördes

Huset, som var byggnadsminnesmärkt ska ha haft en "märklig och välbevarad originalinredning i bottenvåningen med handbroderade sidentapeter, stuckaturer, snickerier samt kakelugnar i nybarock.", skriver riksantikvarieämbetet.
Byggnaden totalförstördes i branden. Polisen misstänker att det kan handla om en anlagd brand och har upprättat en anmälan om mordbrand.
– Ja, eftersom ingen var hemma och det började brinna av okänd orsak misstänker vi det, säger Klas Olsson, biträdande stationsbefäl på Västerortspolisen.

Video: Janne Åkesson/Swepix

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!