Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus i Bollnäs

Publicerad

En brand utbröt i ett flerfamiljshus i Bollnäs.

Branden startade i en lägenhetsdörr medan en kvinna låg och sov inne lägenheten. Hon räddades av sina grannar.

Polisen misstänker mordbrand.

– Det finns omständigheter som tyder på att det är anlagt, men vi vill inte gå ut med mer just nu, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl på polisen i Gävleborg

Branden startade i lägenhetsdörr på bottenvåningen i huset. En kvinna låg och sov i lägenheten när branden bröt ut. Med hjälp av sina grannar kunde hon ta sig ut genom en balkongdörr.

Polis och räddningstjänst kallades till platsen och elden kunde snabbt släckas innan den spreds. Några personer har inte skadats.

Röken spred sig till flera av lägenheterna och det är fortfarande oklart om de boende kan sova i fastigheten över natten.

– Det var en ganska kraftig rökspridning, trappuppgången är rökskadad, säger insatsledare Johan Berggren.

Polisen är förtegen om varför man misstänker mordbrand, men säger att det finns omständigheter som tyder på det. I nuläget har man dock ingen misstänkt.

– Vi kommer förhöra de boende i lägenheten och övriga boende i fastigheten samt göra en teknisk undersökning, säger Peter Hultqvist.

Det bor 44 personer i huset och polisen uppfattar att branden inneburit fara för flera liv. Därför rubriceras den misstänkta mordbranden som grov.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag