Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt mördare begärs häktad – efter 20 år

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Marua Ajouz.

En 41-årig man har begärts häktad för mordet på Marua Ajouz i bokskogen utanför Svedala hösten 2003.

Den gripne mannen är Maruas expojkvän.

Ingen av de män som pekades ut som misstänkta inledningsvis åkte fast – först efter två decennier greps Marua Ajouz expojkvän igen, för andra gången.

Mannen begärs nu häktad vid Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord på 18-åriga Marua Ajouz från Malmö som försvann ett par dagar före jul 2002.

Tack vare ett intensivt arbete i polisens grupp för kalla fall i Malmö kunde han gripas tidigare i veckan.

Expojkvännen och hans kamrater har från början misstänkts för mord genom skjutning och sedan styckning av kroppen i ett badkar. 

På Mauras döda kropp, som länge var försvunnen och som till slut hittades på en byggarbetsplats 2017, fanns spår av det förpackningsmaterial som kroppen slagits in i – rep, plast, tejp och dylikt. Material som via forensiska spår och med dagens teknik nu kan koppla kroppen till en plats eller person i efterhand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.