Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-fotbollstalang vädjade om hjälp – misstänks nu för mord

Man gripen och anhållen misstänkt för mord.
En ung kvinna misstänks mördad i Nacka.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Kvinnan hittades i en bostad i Älta.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En ung kvinna har hittats död – knivhuggen – i en lägenhet i Nacka.

Hennes pojkvän, en tidigare fotbollstalang, var den som ringde 112 och vädjade om hjälp, enligt Expressens uppgifter.

Nu misstänks han själv för mord.

I samma rum som den döda kvinnan låg en sovande bebis.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades till ett radhusområde i Älta, i Nacka kommun söder om Stockholm. Där hittades en kvinna i 20-årsåldern död i en bostad.

Polisen kunde snabbt konstatera att hon utsatts för våld och kort därefter greps en man på samma adress. Enligt Expressens uppgifter rör det sig om kvinnans pojkvän – som i sin ungdom spelat fotboll på elitnivå.

– En man i 25-årsåldern är gripen. Han är misstänkt för mord, säger Marcus Geisewall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

– Kvinnan har yttre skador som gör att vi misstänker mord.

Enligt polisen har kvinnan och mannen en relation till varandra, mannen ska inte vara tidigare känd av polis.

Enligt Expressens uppgifter var det mannen själv som ringde 112 och att han försökt hindra kvinnan från att skada sig själv.

Mannen misstänks på sannolika skäl för mord.

– Ärendet är fortfarande inne i ett mycket tidigt och känsligt skede. Det är svårt att berätta om detaljer i det här läget utan att riskera att förstöra utredningen. Så mycket kan jag ändå säga att den misstänkte mannen och den avlidna kvinnan hade en relation med varandra, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

Anhållen under natten

Den gripne mannen fördes med lindriga skador till sjukhus, vilket typ av skador det rör sig om vill polisen inte berätta.

Senare under natten anhålls mannen av åklagare och är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden. 

I sms till Expressen skriver mannens advokat Kristofer Stahre att den anhållne ”förnekar brott och är förtvivlad över situationen”.

– Utredningen går nu vidare med bland annat förhör, rättsmedicinska undersökningar och sedvanliga tekniska undersökningar på platsen. Senast på söndag kl.12 måste jag besluta om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot, säger Ronak Råbe i ett pressmeddelande.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.