Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt mord i Sala – en person anhållen

Person hittad död i bostad.

En person har anhållits misstänkt för mord i en bostad i Sala. 

Personen greps i samband med det misstänkta mordet. 

– Det är oklara omständigheter, därför har man inlett en förundersökning om mord, säger Johan Thalberg vid Västmanlandspolisen. 

Polisen larmades till en bostadsadress vid 08.42 på söndagsmorgonen i Sala. På plats anträffades en avliden person. 

– I samband med det grips en person också. Det är en del oklara omständigheter på platsen. Man kan inte utesluta att ett brott begåtts, därför har man inlett förundersökningen, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisen Västmanland. 

Den gripne, som är en man, har anhållits och ska förhöras under dagen. 

– Vi behöver hämta mer information så att vi får en klarare bild av händelsen. Det är vissa gånger vi starkt tror att brott ligger bakom, exempelvis när det finns uppenbara skador på offret. I andra fall är misstanken betydligt svagare, och det här är ett sådant fall, säger Johan Thalberg, men vill inte kommentera om skador påträffats på den avlidne.

Se också:

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.