Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt mord i Sala – rikslarm utfärdat

Mannen i 40-årsåldern misstänks för mordet i Sala - men är spårlöst försvunnen.

Polisen har utfärdat rikslarm - och han jagas nu över hela Sverige.

– Han är nationellt efterlyst. Vi söker förutsättningslöst, säger Victoria Holmgren, presstalesperson för polisen Västmanland.

Det var vid 03-tiden natten till nyårsafton som polisen larmades till en lägenhet i Sala. I lägenheten hittades en 49-årig man död.

Bara timmar efter mordet greps en kvinna i 50-årsåldern och hon anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Hon förnekar inblandning i brottet. Fel plats vid fel tidpunkt, det är vad det handlar om i det här läget. Det har inte presenterats några egentliga konkreta bevis på att min klient skulle vara inblandad, säger hennes advokat Andreas Simon.

Polisen söker även efter en man i 40-årsåldern som misstänks för mordet. Han har anhållits i sin frånvaro men polisen har inte ett spår efter honom och gick på fredagen ut med ett rikslarm.

Polisen förtegen

– Informationen har gått ut till samtliga polisregioner i Sverige. Vi söker förutsättningslöst, säger Victoria Holmgren, presstalesperson för polisen Västmanland.

Polisen är mycket förtegen kring hela fallet då det råder förundersökningssekretess.

– Det finns inget mer att berätta, säger Victoria Holmgren, presstalesperson.

Polisen säger dock att mannen inte betraktas som farlig för allmänheten.

Den misstänkte mannen i 40-årsåldern som nu jagas över hela Sverige har ett kriminellt förflutet, som även Gefle Dagblad rapporterat om. Han har bland annat dömts till fängelse. Efter överklagan till Hovrätten ändrades fängelsedomen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

En granne till den avlidne mannen som Expressen talat med berättar att det var mycket blod på platsen och att den avlidne mannen var så pass illa skadad i ansiktet att det inte gick att urskilja vem det var.

"Fattar inte hur det kunde ta så lång tid"

Grannen är upprörd över att det tog så lång tid för polisen att komma till platsen. Han berättar för Expressen.se att han larmade polisen vid omkring 02.15 eller 02.20 natten mot nyårsafton. Polisen kom inte förrän en timme senare och har uppgett att de fick fel adress.

– Det stämmer inte att de fick fel adress. Jag sa åt dem att åka in på innergården. Dessutom är det inte mer än 30-40 meter från polisstationen i Sala till huset i fråga. Jag fattar inte hur det kunde ta så lång tid, säger grannen.

Han säger att han gav polisen sitt namn och telefonnummer, men att ingen hörde av sig.

– Jag vet inte om han låg döende när vi ringde. Hade han kunnat klara sig om de kom tidigare, frågar han sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.