Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta mordet i Märsta – tonårspojke skjuten

Misstänkt mord i Märsta.
En person har hittats död i Märsta.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En tonårspojke hittades under natten mot måndagen skjuten i ett skogsområde i Märsta.

Enligt TT har ingen gärningsman gripits än. 

Bilder kort efter att polisen larmats om smällar i området visar en vit Volvo som försvinner i hög hastighet – och en polisbil som följer efter.

– Vi gjorde ett efterföljande, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Under natten mot måndagen, klockan 01.33, larmades polisen om misstänkt skottlossning i Märsta, norr om Stockholm. Patruller skickades till platsen, men kunde inte hitta något spår efter någon skottlossning. 

I samband med undersökningen av platsen stötte polisen på en bil. Föraren av bilen vägrade stanna och stack från platsen. 

– Jag vet att vi gjorde ett efterföljande, säger presstalesperson vid polisen Towe Hägg.

Hon berättar att polisen följde efter bilen en bit, men att de sedan tappade bort bilen i höjd med att den körde ut mot E4 i Märsta. 

Här ser man hur en ljus bil kör i hög hastighet på E4.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Bilen som kör i hög hastighet.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Strax efteråt kommer en efterföljande polisbil, som man ser på bilden här. Polisen bekräftar att man gjort ett efterföljande, men att man tappade bort bilen.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Bilder visar vit Volvo i höghastighet

Bilder som Expressen tagit del av visar en vit Volvo som i raketfart färdas längs E4 södergående, 20 minuter efter att larmet om skottlossning inkom till polisen. Ytterligare bilder visar en polisbil som körde i hög hastighet i samma riktning. Det är oklart hur långt det är mellan de två bilarna.

Polisen kan inte bekräfta om det är samma bil, och att det inte går att avgöra om bilen har koppling till skottlossningen.

Tonårspojke hittad – död

Senare under natten, vid tretiden, påträffades en person död i ett skogsområde, inte långt ifrån platsen där smällarna hade hörts. 

– Vi vet inte säkert om händelserna har något samband, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen.

Senare under natten, vid tretiden, hittades en avliden person i ett skogsområde. Personen är nu identifierad som en pojke 15–17 år gammal. Pojken ska ha skjutits med ett handeldvapen, skriver TT med hänvisning till polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Enligt Eriksson finns det i nuläget ingen frihetsberövad misstänkt för mordet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har pojken kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

En förundersökning om mord har inletts. 

Polisen vädjar om tips från allmänheten för att komma vidare med de båda händelserna i Sigtuna under natten.

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.