Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt man häktad för bomb i Nyköping

Bombdramat i lägenheten i Brandkärr i Nyköping skedde i måndags, den 2 mars. Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen.
Foto: Pontus Stenberg / Tt
Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen.
Foto: Pontus Stenberg

Den misstänkte bombmannen i från bostadsområdet Brandkärr häktades under eftermiddagen av Nyköpings tingsrätt.

– Han häktades som skäligen misstänkt för medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse, säger notarien Gabriella Agneling, som satt med under förhandlingen.

Två unga män dog i explosionen i måndags eftermiddag.

Brottsrubriceringen mot den misstänkte inför häktningsförhandlingen var förberedelse eller medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse under 2015 i Brandkärr samt dopningsbrott, grovt brott, bland annat i Nyköping.

Han häktades som skäligen misstänkt för inblandning i bomdramat, vilket är den lägre misstankegraden. Däremot blev han inte häktad för dopningsbrott, meddelar Gabriella Agneling, notarie i Nyköpings tingsrätt, som satt med under förhandlingen.

Anhölls samma kväll

Den misstänkte mannen, som hålls inlåst på polisstationen i Nyköping, anhölls i sin frånvaro den 2 mars klockan 20.45 på kvällen. Han greps dagen därpå klockan 17.21.

Klockan 13 på fredagen ställdes mannen inför häktningsdomaren i sal 1 i Nyköpings tingsrätt. Vid 14.20-tiden hade rätten inlett sin överläggning i häktningsfrågan. Vid klockan tio i tre kom ett besked från rätten att mannen häktats.

Han har hela tiden förnekat brott.

– Han har svarat på de frågor som har ställts och jag tycker att han har svarat på ett tillfredställande sätt, sa Thomas Martinson till Expressen tidigare i veckan efter att det första långa förhöret hållits med den misstänkte.

Inget religiöst motiv

Bombdramat i lägenheten i Brandkärr i Nyköping skedde i måndags, den 2 mars. Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen. Polisen har konstaterat att det inte finns vare sig något politiskt eller religiöst motiv bakom bombexplosionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.