Misstänkt man häktad för bomb i Nyköping

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bombdramat i lägenheten i Brandkärr i Nyköping skedde i måndags, den 2 mars. Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen.
Foto: Pontus Stenberg / Tt
Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen.
Foto: Pontus Stenberg

Den misstänkte bombmannen i från bostadsområdet Brandkärr häktades under eftermiddagen av Nyköpings tingsrätt.

– Han häktades som skäligen misstänkt för medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse, säger notarien Gabriella Agneling, som satt med under förhandlingen.

Två unga män dog i explosionen i måndags eftermiddag.

Brottsrubriceringen mot den misstänkte inför häktningsförhandlingen var förberedelse eller medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse under 2015 i Brandkärr samt dopningsbrott, grovt brott, bland annat i Nyköping.

Han häktades som skäligen misstänkt för inblandning i bomdramat, vilket är den lägre misstankegraden. Däremot blev han inte häktad för dopningsbrott, meddelar Gabriella Agneling, notarie i Nyköpings tingsrätt, som satt med under förhandlingen.

Anhölls samma kväll

Den misstänkte mannen, som hålls inlåst på polisstationen i Nyköping, anhölls i sin frånvaro den 2 mars klockan 20.45 på kvällen. Han greps dagen därpå klockan 17.21.

Klockan 13 på fredagen ställdes mannen inför häktningsdomaren i sal 1 i Nyköpings tingsrätt. Vid 14.20-tiden hade rätten inlett sin överläggning i häktningsfrågan. Vid klockan tio i tre kom ett besked från rätten att mannen häktats.

Han har hela tiden förnekat brott.

– Han har svarat på de frågor som har ställts och jag tycker att han har svarat på ett tillfredställande sätt, sa Thomas Martinson till Expressen tidigare i veckan efter att det första långa förhöret hållits med den misstänkte.

Inget religiöst motiv

Bombdramat i lägenheten i Brandkärr i Nyköping skedde i måndags, den 2 mars. Två män, båda i 25-årsåldern, omkom i samband med explosionen. Polisen har konstaterat att det inte finns vare sig något politiskt eller religiöst motiv bakom bombexplosionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.