Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt kidnappning i Knivsta – offret till sjukhus

Den misstänkta kidnappningen ägde rum i Knivsta norr om Stockholm.

En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ha räddats från en misstänkt kidnappning i Knivsta. 

Tre män i 20-årsåldern och en något äldre kvinna sitter anhållna som misstänkta för människorov. 

– Jag kommer antagligen begära dem häktade på fredag, säger åklagare Thomas Bältner. 

Det var under natten till tisdagen som polisen kunde frita en man i 20-årsåldern som misstänks ha varit kidnappad i Knivsta, norr om Stockholm, under oklar tid. 

Mannen var skadad. 

– Han fördes till sjukhus för vård men är utskriven nu, säger åklagare Thomas Bältner som leder förundersökningen, under onsdagen.  

Två av de misstänkta har satts på fri fot

Mannen är, såvitt åklagaren känner till, inte kriminellt belastad. 

Från början satt sex personer anhållna i utredningen – men för två av dessa är anhållandena nu hävda och de är satt på fri fot. 

– Bevisläget mot dem är svagare men de är fortsatt misstänkta, säger Thomas Bältner. 

Tre män och en kvinna fortsatt anhållna

Samtidigt bedömer åklagaren att bevisläget mot de fyra som är fortsatt anhållna för människorov är tillräckligt starkt för att begära dem häktade under fredagen. 

Det rör sig om tre män i 20-årsåldern och en något äldre kvinna. Thomas Bältner vill av hänsyn till utredningen inte uttala sig om det finns misstänkta kopplingar till kriminella nätverk – eller om det har riktats krav på lösensumma i samband med kidnappningen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.