Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vildsvinshuvud hittat på koran i Vetlanda

Koranen togs i beslag för spårsäkring och vildsvinshuvudet togs bort för att hanteras.
Foto: Google Maps

Polisen misstänker hets mot folkgrupp efter att ett vildsvinshuvud lagts på ett exemplar av Koranen på en parkeringsplats i Vetlanda, skriver polisen på sin hemsida.

– Det var flera som hade reagerat på det här och ringde till oss, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisregion Öst.

Polisen fick in flera larm runt klockan halv fem. När de kom till platsen stod flera personer där och var upprörda.

– Det var flera som hade reagerat på det här och ringde till oss. Kom dit efter ett tag. Var en del folk på platsen som var upprörda, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisregion Öst.

Ingen av de personerna som var på platsen hade sett någon misstänkt, enligt Öberg. Myndigheten har upprättat en hets mot folkgrupp och tagit bort vildsvinshuvudet och Koranen.

Oroligt i Vetlanda

Koranen togs i beslag för spårsäkring och vildsvinshuvudet togs bort för att hanteras som skräp, skriver de.

Det har varit oroligt i Vetlanda de senaste veckorna. I lördags samlades medlemmar ur nazistiska Nordiska motståndsrörelsen på torget i Vetlanda för en demonstration. I samband med händelse knuffades en kvinna till marken och slog i huvudet. Senare greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel. 

I början av mars skadades även sju personer i en attack i Vetlanda. En 22-årig man har häktats och händelsen rubricerades som sju fall försök till mord. 

Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar preliminär statistik från BRÅ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.