Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt hallick i sexköpshärvan kopplas till rumänsk maffia

Tv-stjärnan togs av polis misstänkt för sexköp.
Paolo Robert greps för sexköp i ”Insats torsk”.
Foto: LINUS HALLSENIUS / TV4
I mitten av maj genomförde polisen ”Insats torsk” och slog till mot en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Vid polisens ”Insats torsk” greps en rad misstänkta sexköpare – bland andra tv-profilen Paolo Roberto. Insatsen kopplas till en härva av människohandel där tre misstänkta hallickar sitter häktade – bland annat en 24-årig kvinna. 

Kvinnan har tidigare utretts av italiensk polis, och hon kopplas till rumänsk maffia. 

I mitten av maj genomförde polisen ”Insats torsk” och slog till mot en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm. Flera misstänkta sexköpare – bland annat tv-profilen Paolo Roberto – greps. Han erkände sexköp. 

I slutet av maj greps två män – 26 respektive 29 år gamla – från Rumänien då de försökte lämna landet. Och i början av juni greps även en 24-årig rumänsk kvinna på Malmö flygplats. 

Trion misstänks för grovt koppleri och människohandel.

Stor polisrazzia i Italien

Kvinnan kopplas till rumänsk maffia och utreddes för brott i Italien så sent som under förra året. En stor polisstyrka slog till i de norra delarna av landet och grep ett tiotal personer, som alla kopplas till samma kriminella nätverk. Efter tillslaget utredde polisen bland annat en härva av sexköp, våldsbrott och bostadsinbrott, enligt italienska medier. 

– Det är ingenting jag kan kommentera, säger advokat Robert Ataseven, som försvarar kvinnan för de brott hon misstänks för i Sverige.

En av de misstänkta hallickarna poserar bredbent framför dyra bilar.
26-åringen misstänks för grovt koppleri och människohandel genom trafficking.

Åklagaren: Kartläggning pågår

Förundersökningen leds av åklagare Paulina Brandberg, vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Inte heller hon vill kommentera den 26-åriga kvinnans maffiakopplingar. 

Men om utredningen säger hon:

– Vi håller nu på att försöka kartlägga omfattningen av den här verksamheten som vi misstänker har bedrivits kring sexhandel. Vi vet fortfarande inte hur många kvinnor som varit utsatta, eller om det funnits fler adresser. Vi har mycket kvar att göra. 

De tre häktade nekar till brott.

Den 26-årige mannen har på nytt försökt få hovrätten att häva häktningen. I ett överklagande från hans advokat beskrivs hur 26-åringen inledde en kort relation med en rumänsk kvinna som han träffade på planet till Sverige. 

”Han har inte haft någon vetskap om att hon kan ha sysslat med prostitution”, skriver advokaten. 

Men hovrätten har nu avslagit överklagan.

Tidningsdrottningen stöttar sin vän efter sexköpsskandalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.