En person är gripen för den misstänkta våldtäkten.En person är gripen för den misstänkta våldtäkten.
En person är gripen för den misstänkta våldtäkten.
Händelseförloppet är oklart men nu misstänks flera unga män ha utsatt flickan för en gruppvåldtäkt. Foto: TOMAS LEPRINCEHändelseförloppet är oklart men nu misstänks flera unga män ha utsatt flickan för en gruppvåldtäkt. Foto: TOMAS LEPRINCE
Händelseförloppet är oklart men nu misstänks flera unga män ha utsatt flickan för en gruppvåldtäkt. Foto: TOMAS LEPRINCE

Misstänkt gruppvåldtäkt mot flicka

Publicerad

Flickan misstänks ha utsatts för en gruppvåldtäkt inomhus.

Nu är en person gripen – samtidigt som polisen anhållit minst två personer i deras frånvaro. 

– Vi har en efterlysning ute men har inget specifikt ställe att leta på, säger jourhavande förundersökningsledare Göran Ström.

Det var under lördagen som en flicka under 18 år befann sig i en lokal i Stockholmsförorten Husby tillsammans med flera ytligt bekanta i 18-årsåldern, enligt uppgift till Expressen. 

Händelseförloppet är oklart men nu misstänks flera unga män ha utsatt flickan för en gruppvåldtäkt.

Polisen larmades om händelsen under lördagskvällen.

– Då hade vi inte klart för oss att det handlade om en våldtäkt, det framkom senare, säger jourhavande FU-ledare Göran Ström vid Stockholmspolisen.

Han fortsätter:

– Vi har en misstänkt våldtäkt, det är det vi känner till i dag och försöker få rätsida på.

Målsägande tillbaka hemma

En person greps misstänkt för våldtäkten natten mot söndag. Ytterligare personer är anhållna i sin frånvaro.

– Det är folk på fri fot som är anhållna i sin utevaro så det är sträng förundersökningssekretess. Vi har efterlysning ute men hur många de är vill jag inte gå in på, säger Göran Ström.

Den utsatta flickan har undersökts på sjukhus. Hon skadades inte fysiskt vid den misstänkta våldtäkten.

– Hon är hemma i bostaden nu och behöver inte sjukhusvård, säger Göran Ström.

De misstänkta gärningsmännen är både under och över 18 år gamla. Polisen har i nuläget inget spår efter dem.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen för att säkra bevis. De kommer hålla ytterligare förhör med den gripne personen samt med eventuella vittnen under måndagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag