Man skjuten till döds av polis i Härnösand

Allehanda var på plats när polisen höll presskonferens.
Foto: Google maps

Polisen sköt under onsdagsmorgonen ihjäl en man i Härnösand.

Det efter att de larmats om en knivskärning.

Två personer har knivskurits i samband med händelsen och vårdas just nu på sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Det var klockan 06:00 på onsdagsmorgonen som polisen fick in ett samtal om en knivskärning i Härnösand. På plats anträffar polisen två skadade personer. 

– I samband med detta så konstaterar man att den misstänkta gärningsmannen är kvar på brottsplatsen, säger Josefin Perming Tengqvist, gruppchef för grova brott i Västernorrland

Därefter har polisen avlossat sina tjänstevapen och den man som skjutits av polis avlider senare av sina skador, rapporterar Allehanda

Två personer har förts till sjukhus

– De personer som anträffats skadade åker sedan till sjukhus med ambulans. De har inga livshotande skador, säger Josefin Perming Tengqvist vidare.

Både gärningsman samt offer är män mellan 35 och 50 år.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och genomför en brottsplatsundersökning. Dörrknackning i området pågår. Ett antal personer som befunnit sig på brottsplatsen förhörs, säger hon.

Polisen och åklagarmyndigheten bjöd in till en presskonferens klockan 14:00 på onsdagen. På pressträffen medverkade kammaråklagare Stina Sjöqvist, Josefin Perming Tengqvist, gruppchef för grova brott i Västernorrland samt Hans Björner lokalpolisområdeschef södra Ångermanland.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.