Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Misstänkt föremål” var ofarlig kakburk

Polis på plats vid högskolan. Foto: Simon Williams Dagerlid
Polisen har spärrat av ett större område vid Karolinska institutet och Södertörns högskola. Foto: Janne Åkesson / Swepix
En burk undersöks.

Polisen har spärrat av ett område i Södertörn efter att ett misstänkt föremål hittats utanför polisutbildningens lokaler.

Föremålet: En kakburk med vitt pulver.

Insatsen avbröts efter att Nationella bombskyddet konstaterat att burken var ofarlig.

Polisen spärrade på tisdagsmorgonen av kring Alfred Nobels allé i Huddinge, söder om Stockholm, precis utanför Karolinska sjukhusets och Södertörns Högskolas lokaler. 

Avspärrningen skedde efter att polisen klockan 08.46 fått samtal om ett misstänkt föremål utanför polisutbildningens lokaler.

– Där har vi spärrat av ett område och nationella bombskyddet kommer att undersöka föremålet som vi i nuläget inte kan avfärda som ofarligt, sa Åsa Wallentin på polisens ledningscentral, då.

– I det här fallet väljer vi att ta det säkra före det osäkra, och låta Nationella bombskyddet undersöka vad det rör sig om.

”Känner inte till något hot”

Bilder från platsen visar hur personal och hundar från Nationella bombskyddet undersökte en kakburk, till synes fylld med vitt pulver, som stod placerad på marken inom det avspärrade området.

Bild på föremålet – en kakburk delvis fylld med vitt pulver. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Flera polisbilar deltog i avspärrningsinsatsen som enligt ett vittna omfattade omkring 70 meter från föremålet.

Nationella bombskyddet befinner sig på platsen. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Jenny Tirén Berg, pressansvarig på Södertörns högskola, har inte hört om att något hot skulle ha riktats mot skolan innan. 

– Nej, jag känner inte till att det skulle varit något hot, säger hon. 

Detta är den andra gången på kort tid som platsen utanför polisutbildningen spärras av. Den 8 februari utfördes en stor polisinsats på platsen efter larm om att en knivman gjort utfall mot förbipasserande.

Insatsen i februari avslutades med att elever och personal från polisutbildningen grep en man. Han misstänktes då för ett mordförsök i en närliggande bostad.

Texten uppdateras