Nationella bombskyddet har kallats till Bromma flygplats i Stockholm efter att ett misstänkt föremål har hittats. Foto: Janne ÅkessonNationella bombskyddet har kallats till Bromma flygplats i Stockholm efter att ett misstänkt föremål har hittats. Foto: Janne Åkesson
Nationella bombskyddet har kallats till Bromma flygplats i Stockholm efter att ett misstänkt föremål har hittats. Foto: Janne Åkesson
Området runt väskan har spärrats av, men i nuläget är det inte aktuellt med några större avspärrningar, enligt polisen. Foto: LÄSARBILDOmrådet runt väskan har spärrats av, men i nuläget är det inte aktuellt med några större avspärrningar, enligt polisen. Foto: LÄSARBILD
Området runt väskan har spärrats av, men i nuläget är det inte aktuellt med några större avspärrningar, enligt polisen. Foto: LÄSARBILD

Misstänkt föremål på Bromma flygplats

Publicerad

Det misstänkta föremål som på morgonen hittades på Bromma flygplats i Stockholm bedöms som ofarligt, uppger polisen

Enligt polisen rörde det sig om ett föremål som upptäcktes i en väska i samband med säkerhetskontrollen, och Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet närmare.

– De kommer att undersöka, då de har bättre utrustning, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm. 

Föremålet upptäcktes strax innan klockan 07.30 på torsdagsmorgonen.Foto: Janne Åkesson

Området runt väskan har spärrades av, men några större avspärrningar blev aldrig aktuellt.

– Det är ingenting som påverkar gemene man eller trafiken.

Föremålet upptäcktes strax innan klockan 07.30 på torsdagsmorgonen. 

Det är oklart vad för typ av föremål det handlade om.

Polisen hade under morgonen även kontakt med personen som stoppades med väskan.

– Vi har kontroll på både väskan och väskans ägare, säger Eva Nilsson.

Enligt polisen rör det sig om ett föremål som upptäcktes i en väska i samband med säkerhetskontrollen.Foto: LÄSARBILD

Adam Ekman, pressinformatör vid Swedavia, berättar att det berörda flyget kommer att försenas.

– Det är en misstänkt väska som polisen tittar lite extra på. I övrigt pågår verksamheten på Bromma som vanligt. Det är inga avspärrningar. Att vi tittar på misstänkta föremål är enligt de säkerhetsrutiner vi har, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag