Här är det misstänkta föremålet som polisen nu bevakar. Det ska inte vara någon fara för allmänheten. Foto: POLISEN
Här är det misstänkta föremålet som polisen nu bevakar. Det ska inte vara någon fara för allmänheten. Foto: POLISEN

Misstänkt föremål i p-hus i Linköping

Publicerad

Den misstänkta granaten som hittades i Linköping är nu undersökt.

Föremålet innehöll inga sprängämnen.

– Det är ofarligt, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Det mystiska, granatliknande föremål som hittades i ett parkeringshus i Linköping är nu undersökt. Strax innan halv ett kom polisens nationella bombskydd till platsen och de kunde konstatera att föremålet var ofarligt.

– Det är metallskrot bara, säger Thomas Agnevik presstalesman vid polisregion Öst.

Polisens nationella bombskydd har nu tagit med sig föremålet och kommer att slänga det.

Det var strax innan klockan nio som polisen fick in ett larm om ett misstänkt föremål i ett parkeringshus i Linköping. Personen som larmade uppgav att det såg ut som en granat. När polisen kom till platsen fotograferade de föremålet och skickade bilden till polisens nationella bombskydd, som bedömde att föremålet behövde undersökas närmre.

Ärendet är nu avslutat och det finns ingen misstanke om brott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag