Köbildning på terminal 2 på Arlanda flygplats sedan ett misstänkt paket har hittats Foto: LäsarbildKöbildning på terminal 2 på Arlanda flygplats sedan ett misstänkt paket har hittats Foto: Läsarbild

Köbildning på terminal 2 på Arlanda flygplats sedan ett misstänkt paket har hittats

 Foto: Läsarbild
Nu är delar av flygplatsen avspärrad och bombgruppen befinner sig på platsen. Foto: LäsarbildNu är delar av flygplatsen avspärrad och bombgruppen befinner sig på platsen. Foto: Läsarbild
Nu är delar av flygplatsen avspärrad och bombgruppen befinner sig på platsen. Foto: Läsarbild
Tre flygningar som var schemalagda att lyfta från terminal 2 under morgonen - plan mot Amsterdam, Paris och Berlin - har förskjutits en timme, enligt tidtabellen på Swedavias hemsida. Foto: LäsarbildTre flygningar som var schemalagda att lyfta från terminal 2 under morgonen - plan mot Amsterdam, Paris och Berlin - har förskjutits en timme, enligt tidtabellen på Swedavias hemsida. Foto: Läsarbild
Tre flygningar som var schemalagda att lyfta från terminal 2 under morgonen - plan mot Amsterdam, Paris och Berlin - har förskjutits en timme, enligt tidtabellen på Swedavias hemsida. Foto: Läsarbild
Expressens sportreporter Daniel Kristoffersson. Foto: Nils Petter NilssonExpressens sportreporter Daniel Kristoffersson. Foto: Nils Petter Nilsson
Expressens sportreporter Daniel Kristoffersson. Foto: Nils Petter Nilsson

Misstänkt föremål hittat på Arlanda

Publicerad

Skyddsvakter på Arlanda har hittade ett misstänkt paket i ett parkeringshus på tisdagsmorgonen.

Flygningar försenades och delar av flygplatsen spärrades av medan bombgruppen undersökte föremålet.

– Det är inslaget på ett speciellt sätt. Mer kan jag inte säga, men det är på ett annorlunda sätt som gör att man reagerar på det, säger Kenneth Knuts på Arlandapolisen.

Vid 08.30 meddelade polisen att föremålet bedömts vara ofarligt.

Det misstänkta paketet hittades i en papperskorg av en skyddsvakt på flygplatsen. Enligt polisen ska föremålet ha hittats i ett parkeringshus vid terminal 2. Parkeringshuset utrymdes och polisen spärrade av den närliggande platsen.

Kenneth Knuts, stationsbefäl på Arlandapolisen, berättade under morgonen att det rörde sig om ett paket som stack ut.

– Det är inslaget på ett speciellt sätt, mer kan jag inte säga, men det är på ett annorlunda sätt som gör att man reagerar på det, säger Kenneth Knuts och fortsätter:

– Med tanke på vad som händer i världen så tar vi det säkra före det osäkra.

Utgör ingen fara

Vid klockan 8.30 meddelade polisen att man arbetat färdigt på plats och att det misstänkta föremålet inte utgjorde någon fara.

– Jag vet inte vad det var, men det var definitivt inte något som på något vis var farligt, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Redan en timme tidigare berättade resenären Carl-Magnus att han är på väg mot sitt försenade plan.

– Vi skulle precis gå in på terminal 2. Då ser man den här roboten komma. Den var inte mer än 20 meter från där jag stod. Poliserna var där och forslade bort den och sedan har de öppnat nu, säger han och fortsätter:

– Nu är alla avspärrningar hävda och vi ska precis gå in i kontrollen.

Terminal 2 öppen - via terminal 4

Vid 6-tiden på morgonen meddelade flera personer att det inte gick att ta sig in i terminal 2 på flygplatsen. Åsa Öhman, pressinformatör på Swedavia, svarade då att det inte bara var parkeringshuset, utan även uppfarten till terminal 2 som polisen spärrat av.

– Det betyder att varken bilar eller bussar kan ta sig fram till själva terminalen. I stället finns access till terminal 2 via terminal 4, via en gång som man får promenera, säger hon.

Fyra flygningar som var schemalagda att lyfta från terminal 2 under morgonen - plan mot Amsterdam, Paris, Berlin och London - fick försenad avgång med anledning av händelsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag