Här i huset hittades en man mördad och en kvinna svårt skadad. Foto: Roger Vikström
Här i huset hittades en man mördad och en kvinna svårt skadad. Foto: Roger Vikström

Misstänkt för mordet i Nässjö släppt

Publicerad

I går kväll greps en 32-årig man skäligen misstänkt för mordet och överfallet på ett äldre par i Nässjö i söndags. Nu är han släppt.

– Det har under utredningen framkommit uppgifter som gör att det inte längre finns skäl för ett frihetsberövande, säger chefsåklagare Stefan Edwardson.

Det var i går kväll som polisen grep den 32-årige mannen. Gripandet ska ha varit odramatiskt, uppgav polisen på en presskonferens under fredagen.

Mannen greps och anhölls skäligen misstänkt för mord och mordförsök - den lägre graden av misstanke. Polisen var under presskonferensen förtegen om detaljerna - men ville ändå meddela allmänheten att en person fanns misstänkt.

Släpptes fri

Vid 15.20-tiden släpptes mannen fri.

– Det var ju som man flaggade för på presskonferensen, att det kan gå åt vilket håll som helst. Men jag vet inte mycket mer än så här just nu, säger Jönköpingspolisens presstalesman Jan Lagerqvist.

Senare släppte polisen ett kort pressmeddelande.

– Det har under utredningen framkommit uppgifter som gör att det inte längre finns skäl för ett frihetsberövande. Därför har jag valt att häva anhållningsbeslutet. Nu fortsätter utredningsarbetet, säger chefsåklagare Stefan Edwardson i pressmeddelandet.

Vidare skriver polisen att de inte kan kommentera ärendet närmare. De vill heller inte svara på om 32-åringen fortfarande är misstänkt för brotten.

– Vi har frågat åklagaren om vi ska förtydliga något i meddelandet, men det är den här informationen vi har valt att släppa, säger Bo Gunnarsson vid Jönköpingspolisen.

Hittades mördad i söndags

Det var i söndags som polisen larmades till en villa i Nässjö. Där påträffades en 61-årig man mördad. Mannens hustru som skadades vid överfallet fick vård på sjukhus. Polisen har varit förtegen om detaljerna kring brottet, men har uppgett att de fått in en stor mängd tips om mordet.

Expressen har sökt 32-åringens försvarare och åklagare Stefan Edwardson för en kommentar men utan resultat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag