Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt för attack i Libyen gripen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Den första misstänkte för att attacken mot USA:s konsulat i Libyen har gripits, rapporterar CNN.

Just nu letar man efter ytterligare tre eller fyra män som är misstänkta för dådet.

Den gripne mannen ska, enligt CNN, vara Libyisk medborgare.

Såväl Libyens statsminister som vice statsminister Wanis al-Sharif är förtegna kring den man under torsdagskvällen greps då han delgivits misstanke om inblandning i attacken mot USA:s konsulat i Libyen.

De har vare sig gått ut med i vilken grad han misstänks vara inblandad eller om han var känd av dem sedan tidigare. Enligt CNN är det dock fastställt att mannen är Libyisk medborgare.

Ringat in personer

Utöver den gripne personen ska man, enligt premiärminister Mustafa Abushagur, har ringat in fler individer som är misstänkta för inblandning i dådet.

– Det här inte ett acceptabelt beteende mot de libyiska folket, det är inte i enlighet med våra värderingar, har premiärministern tidigare sagt till CNN.

Han har heller inte bekräftat att den gripne och de ytterligare misstänkta tillhör någon extrem rörelse, även om han heller inte förnekar det:

– Vi är förstås misstänksamma kring om de här människorna tillhör någon form av extremiströrelse, men det är någonting vi inte vet säkert, säger han till CNN.

Trots att motivet till de ytterligare attackerna i Jemen och Egypten är den film som anses vara en förolämpning mot profeten Mohammed vill libyiska myndigheter inte gå ut med vilket motiv attentatet mot USA:s konsulat i landet hade.

Vid attentatet i tisdags dödades USA:s ambassadör i Libyen och tre anställda vid konsulatet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.