Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt granat har fiskats upp i Stockholm

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Området kring Sankt Eriksbron har spärrats av, då en misstänkt granat ska undersökas.
Foto: Läsarbild

En misstänkt granat fiskades upp i samband med ett magnetfiske i Stockholm, på lördagsförmiddagen. 

Området runt Sankt Eriksbron spärrades av och fyndet undersöktes av bombtekniker.

Avspärrningen upphörde efter några timmar och det är ännu oklart om föremålet är farligt. 

Strax efter klockan 12 på lördagen, fick polisen larm om att en privatperson hade fiskade upp ett föremål i vattnet mellan Kungsholmen och Vasastan. 

Polisen: ”Likar en granatkropp”

Det rostiga fyndet liknar en granatkropp enligt polisen som spärrade av området runtom Sankt Eriksbron. 

– En person har fiskat upp skrot i vattnet med en magnet och påträffat fyndet. Det går inte att utesluta att föremålet är farligt och därför är experter på väg, sade Ola Österling, presstalesperson polisregion Stockholm, strax efter att en patrull hade kommit till platsen. 

Avspärrningen som hindrade busstrafiken togs bort av polisen när bombteknikerna var klara. Föremålet är nu bortransporterat, men i nuläget går det inte att svara på om det var farligt eller inte, uppger polisen. 

Se också: 

När Lucas Ternestål magetfiskade i Uppsala fick han upp en låda med ammunition. Han kontaktade då polisen, som uppmanade honom att lämna kvar fyndet i vattnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.